Κυρώσεις σε Ιράν από Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 10/09/24 - 17:09

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας καταδικάζουν έντονα τις ιρανικές μεταφορές βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία και θα εργαστούν για την επιβολή κυρώσεων στην Iran Air, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Η πράξη αυτή αποτελεί κλιμάκωση τόσο από το Ιράν όσο και από τη Ρωσία και αποτελεί άμεση απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των τριών χωρών που κοινοποίησε το υπουργείο.

Οι τρεις χώρες θα λάβουν άμεσα μέτρα για την ακύρωση των διμερών συμφωνιών αεροπορικών υπηρεσιών με το Ιράν, προστίθεται, καλώντας το Ιράν να σταματήσει αμέσως κάθε υποστήριξη προς τη Ρωσία στον πόλεμό της με την Ουκρανία.

Το Ιράν έχει στείλει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη Ρωσία, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, κλιμακώνοντας τη σύγκρουση στην Ουκρανία και επιδεινώνοντας τις εντάσεις μεταξύ Τεχεράνης και Δύσης. Ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι νέες κυρώσεις θα ανακοινωθούν αργότερα την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένων μέτρων κατά της Iran Air.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ