Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ

 
φφφ

Ενημερώθηκε: 07/09/24 - 21:10

Σε κλοιό κινητοποιήσεων κινήθηκε σήμερα (7/9) η Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ.

Συνδικάτα, συλλογικότητες, οργανώσεις και πολιτικές κινήσεις πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI

Στις 17:30 ήταν προγραμματισμένο το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην Πλατεία της ΧΑΝΘ, με τους συγκεντρωμένους να ξεκινούν πορεία πάνω στην οδό Τσιμισκή. Προηγήθηκε αντιπολεμική συγκέντρωση με αίτημα να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα αλλά και με αιτήματα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στο τέλος, οι διαδηλωτές έδωσαν δύο κουτιά με χρήματα, που συγκεντρώθηκαν στην πορεία, στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI

Στις 18:00 καλούσαν σε συγκέντρωση, στο Άγαλμα Βενιζέλου, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο και συνδικάτα. Μετά τις ομιλίες ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατεύθυνση προς τα δυτικά στην Εγνατία Οδό. Το «παρών» έδωσαν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία, Χάρης Δούκας.

Στην Καμάρα στις 18:00 συγκεντρώθηκαν αντιεξουσιαστές, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, αλληλέγγυοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία με προορισμό την πλατεία της ΧΑΝΘ.
Μοτοπορεία πραγματοποίησαν και οι διανομείς στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ.

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI

Επί ποδός η Ελληνική Αστυνομία
«Δρακόντεια» είναι τα αστυνομικά μέτρα στην πόλη. Για την εφαρμογή των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν μετακινηθεί διμοιρίες από όμορους νομούς, αλλά και από υπηρεσίες της Αττικής.

Ισχυρές διμοιρίες έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου θα διέλθουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drones εποπτεύουν την εξέλιξή τους και δίνουν ζωντανή εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης. Εκεί, βρίσκονται τα επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ την εφαρμογή των μέτρων επιβλέπουν δύο εισαγγελικοί λειτουργοί (ένας στο Επιχειρησιακό Κέντρο και ο άλλος στο κέντρο της πόλης).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ