Μεσαίωνας: Ο υπουργός του Μαρόκου λέει ότι οι γυναίκες με υψηλότερους μισθούς πρέπει να πληρώνουν «διατροφή» στους πρώην συζύγους τους

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 05/09/24 - 19:07

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μαρόκου, Abdellatif Ouahbi, προκάλεσε διαμάχη αφού πρότεινε ότι οι γυναίκες που εργάζονται και κερδίζουν καλά θα πρέπει να πληρώνουν διατροφή στους πρώην συζύγους τους.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο κανάλι 2M τη Δευτέρα, ο Ouahbi απάντησε ερωτήσεις σχετικά με τον Οικογενειακό Κώδικα και τη στάση του σχετικά με τις πληρωμές διατροφής μετά το διαζύγιο.

«Για να δοθούν σε μια γυναίκα όλα τα δικαιώματά της, πρέπει να ξέρουμε τι κατέχει και τι δεν κατέχει ο άντρας και τι κατέχει και τι δεν κατέχει η γυναίκα, γιατί η οικονομική ευθύνη είναι κοινή», είπε.

Ο υπουργός εξήγησε ότι «αν το εισόδημα της γυναίκας υπερβαίνει το εισόδημα του άνδρα, θα κληθεί να πληρώσει διατροφή γιατί συμβάλλει στην οικονομική διαδικασία».

Ανέφερε ότι αυτό το θέμα είναι επί του παρόντος υπό συζήτηση και θα πρέπει να υπάρχει «ένα είδος ισορροπίας και δικαιοσύνης» σε θέματα διατροφής.

Οι δηλώσεις του υπουργού πυροδότησαν συζήτηση με πολλούς να τονίζουν ότι σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο οι άνδρες πληρώνουν διατροφή μετά το διαζύγιο και ότι μια παντρεμένη μουσουλμάνα δεν απαιτείται να ξοδεύει χρήματα από το εισόδημα ή την περιουσία της για τον σύζυγο ή το νοικοκυριό της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ