ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης, Γεροβασίλη και Θεοχαρόπουλος ζήτησαν νέες εσωκομματικές εκλογές - Τους παρέπεμψε στο Συνέδριο

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 05/09/24 - 16:15

Δεν σήκωσε το γάντι τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αφού παρά τα αιτήματα Πολάκη, Γεροβασίλη και «87» για προσφυγή στην βάση για εκλογή αρχηγού, ο ίδιος παρέπεμψε οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία στο συνέδριο, στις 6 Οκτωβρίου.

Στις 15:30 και μετά από 1,5 ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, η οποία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας τελευταίος και αφού είχαν τοποθετηθεί όλοι, απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων πως μία πρόταση μομφής στο πρόσωπό του θα πλήγωνε το κόμμα, ενώ «θα το ρευστοποιούσε μην προσφέροντας τίποτα». Όπως είπε δε, «πληγώνει και τον κόσμο μας επίσης είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο (ΠΓ) που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο».

Κατά πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Κασσελάκης στο τέλος της τοποθέτησής του ζητούσε επίμονα από τους βουλευτές να δεσμευθούν ότι δεν θα αποχωρήσουν από το κόμμα. 

Παρότι νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρούσε στην προκήρυξη εκλογών για την ηγεσία του κόμματος, εντέλει επέλεξε να παραπέμψει τους αμφισβητίες στο συνέδριο, θεωρώντας προφανώς ότι ελέγχει τη σύνθεσή του. Υπενθυμίζεται ότι στο συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν εκδηλώθηκε η παρέμβαση Τσίπρα ο οποίος είχε ζητήσει να υπάρξει νέα εκλογική διαδικασία, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δημόσια συμφωνήσει λέγοντας «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», ωστόσο στο παρασκήνιο είχε βάλει τα στελέχη που τον στήριζαν να συγκεντρώσουν υπογραφές ώστε να μην υπάρξει νέα εκλογή από τη βάση - και το πέτυχε. 

Στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έλεγαν μετά από αυτές τις εξελίξεις ότι το ίδιο θα απαντήσει ο κ. Κασσελάκης - δηλαδή θα παραπέμψει στο συνέδριο - ακόμα κι αν περάσει πρόταση μομφής εναντίον του στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σαββατοκύριακο. 

Η συνεδρίαση της Π.Γ

Νωρίτερα, Όλγα Γεροβασίλη και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας κατά την συνεδρίαση της ΠΓ, ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη, να κηρύξει ο ίδιος πρόωρη προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες. Στις τοποθετήσεις αυτές συμφώνησε και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έκανε λόγο για άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, τονίζοντας πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Από την άλλη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς φαίνεται να μην είναι θετικός στο ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ενώ όπως έλεγε σε συνομιλητές του, «θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη» σημειώνοντας δε πως δεν θα έπρεπε να γίνει προεδρική εκλογή. 

Δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση

Αποχωρώντας από την Κουμουνδούρου, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε πως «οι απόψεις μου είναι κρυστάλλινες και τις λέω στα όργανα».

Από την πλευρά της η κυρία Νοτοπούλου, σημείωσε πως «υπάρχει πρόβλημα δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε, υπάρχει πλήρης διάλυση του κόμματος με ευθύνη της ηγεσίας».

Η εμπλοκή στις αλλαγές Κασσελάκη

Η συνεδρίαση της ΠΓ ξεκίνησε λίγο πριν τις 14:00, ενώ σε αυτήν θα έπεφταν στο τραπέζι οι αλλαγές που πρότεινε σε Καταστατικό και όνομα του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης, κάτι που τελικώς δεν έγινε.

Σημειώνεται πως ούτως ή άλλων η συζήτηση αυτή φαινόταν πως δεν θα προχωρήσει αφού στην χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού οι συμμετέχοντες κατάφεραν να φτάσουν μόνο στο 10ο από τα 50 άρθρα του νέου καταστατικού, κάτι που προμηνύει πως πιθανόν να μην συζητηθούν σήμερα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ