ΓΕΑ: Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών T-6A και εκπροσώπησαν την ΠΑ στο Air Show του Βουκουρεστίου!

 
fff

Ενημερώθηκε: 03/09/24 - 17:03

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών T-6Texan II της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με αποτέλεσμα η τελευταία να έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να αποστείλει δύο από αυτά και το ανάλογο προσωπικό εδάφους για να την εκπροσωπήσουν στο Air Show του Βουκουρεστίου που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30 και 31 Αυγούστου 2024, και έγινε σήμερα γνωστό με ανάρτηση του ΓΕΑ στη επίσημη σελίδα του στο «Χ» και στην ιστοσελίδα του!

Πιο συγκεκριμένα.

Οι ΠΑ απέστειλε δύο μονοκινητήρια, ελικοφόρα, turboprop, εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6A Texan II, της ομάδος επιδείξεως μονοκινητηρίου αεροσκάφους «Δαίδαλος» (“Daedalus Aero Team”) από την έδρα τους στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (120 ΠΕΑ) στην Αεροπορική Βάση της Καλαμάτας, στο Βουκουρέστι.

Το γεγονός αυτό δεν είναι άσχετο βεβαίως των εξαιρετικά θετικών αποτελεσμάτων που έχουν οι διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-6A τα τελευταία χρόνια, σε απόλυτη συνάρτηση της υλοποιήσεως της συμβάσεως με την ισραηλινή Αεροπορία και την εταιρεία Elbit, για το πρόγραμμα του Διεθνούς Κέντρου Πτητικής Εκπαιδεύσεως Καλαμάτας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την παραλαβή των σύγχρονων δικινητήριων αεριωθούμενων εκπαιδευτικών αεροσκαφών Μ-346.

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, το πρώτο σκέλος περιελάμβανε τη συντήρηση αριθμού περίπου 20 εκπαιδευτικών T-6A της ΠΑ που τα προηγούμενα χρόνια είχαν τεθεί εκτός ενεργείας, λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών, γεγονός που είχε δημιουργήσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση των δικών μας Ικάρων και νέων Ανθυποσμηναγών της ΠΑ.

Η συντήρηση αυτή και επαναφορά σε κατάσταση πτήσεως αυτού του προαναφερθέντος αριθμού αεροσκαφών σε χρόνο – ρεκόρ, με τη διάθεση των σχετικών ανταλλακτικών από τα αποθέματα της Ισραηλινής Αεροπορίας, είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο την επαναφορά της πτητικής εκπαιδεύσεως των νέων Ικάρων μας στους κανονικούς της ρυθμούς, αλλά και να επιτρέπει στην ΠΑ να προγραμματίζει και να αποστέλλει σε Air Show του εξωτερικού στα οποία έχει προσκληθεί, την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος». Αυτό γίνεται με δύο αεροσκάφη (κανονικό και εφεδρικό), πέραν των όποιων εμφανίσεων η Ομάδα αυτή πραγματοποιεί στο εσωτερικό της χώρας σε διάφορες εκδηλώσεις.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ