Δ. Παπαστεργίου: «Έργα ζωής για τη Θεσσαλία, τα έργα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός»

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 03/09/24 - 13:37

Αναφερόμενος στα έργα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός και στην οικονομική ενίσχυση των 3 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη πληγείσας από τον «Daniel» περιοχή της Θεσσαλίας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι «πέρα από τις αποζημιώσεις οι οποίες ξεκίνησαν, δόθηκαν και πρέπει να επιταχύνουμε και άλλο, το μήνυμα που πήραμε χθες στην περιοδεία του πρωθυπουργού ένα χρόνο μετά την φυσική καταστροφή ήταν ότι εδώ ήσασταν, αλλά θέλουμε ακόμη πιο γρήγορα να δώσετε λύσεις».

«Τα έργα τα οποία εξήγγειλε στο Κιλελέρ ο πρωθυπουργός είναι έργα ζωής για τη Θεσσαλία, έλειπαν από τη Θεσσαλία και ήταν από τις αιτίες για τις οποίες η Θεσσαλία πέρασε τόσο δύσκολα το προηγούμενο διάστημα με τον ‘Daniel'». επεσήμανε ο υπουργόςσε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σκάι.

Μάλιστα τόνισε ότι «μόνο μέσα στον Ιούλιο είχαμε 26 νέες ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά σκοπός μας είναι να απλοποιήσουμε και να ‘σβήσουμε' στρώσεις γραφειοκρατίας μαζί με το υπουργείο Εσωτερικών, τον Θ. Λιβάνιο με τον οποίο έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία κατάργησης πιστοποιητικών, να τελειώνουμε με τα πιστοποιητικά αφού τα δεδομένα τα έχουμε, υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων του Δημοσίου». Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε και για την εκκαθάριση του μητρώου των οχημάτων τονίζοντας ότι «με πολύ ξεκάθαρο τρόπο θα προκύπτει ποια οχήματα κυκλοφορούν νομίμως, ποια κυκλοφορούν ασφαλώς και η ασφάλεια έχει να κάνει και με την ασφάλεια του αυτοκινήτου και με το ΚΤΕΟ».

Στο μεταξύ όσον αφορά στον προσωπικό αριθμό υπογράμμισε ότι το υπουργείο είναι πανέτοιμο, «είναι θέμα διαδικασιών, κυρίως για τα προσωπικά δεδομένα (πώς αποτυπώνονται σε δημόσια έγγραφα) προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα να υλοποιηθεί». Διευκρίνισε ότι «δεν σημαίνει ότι οι νέες ταυτότητες που έχουν εκδοθεί δεν θα ισχύσουν», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα γιατί αυτό μας πάει πίσω και σε διάφορες άλλες διαδικασίες. Ταλαιπωρούμε τους πολίτες» υπογράμμισε, κάνοντας αναφορά στο πρόβλημα που προέκυψε στην διαδικασία εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο για ορισμένους πολίτες που επιθυμούσαν να κάνουν χρήση του ψηφιακού τους πορτοφολιού και να ταυτοποίησουν μέσω του Gov.gr Wallet το εισιητήριό τους στον αγώνα ποδοσφαίρου την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Λανς όπου σημειώθηκε ρεκόρ ταυτοποίησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων. «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι όταν οργανωνόμαστε και δουλεύουμε μαζί, όπως συνεργαστήκαμε με το υπουργείο Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη τα πράγματα σε επίπεδο ταυτοποίησης πήγαν όπως έπρεπε, πάμε να λύσουμε προβλήματα, η τεχνολογία δίνει λύσεις στην καθημερινότητα».

Για την τοποθέτηση των καμερών στους δρόμους τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρη η χρησιμότητα και η αναγκαιότητά τους, πρέπει να δούμε πώς η τεχνολογία μπορεί να μας κάνει να ζήσουμε ασφαλέστερα. Κάνουμε τεχνολογία για να δώσει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ