Ρόφημα σοκολάτας με καγιέν για τις κρύες μέρες του Χειμώνα

 
Ρόφημα σοκολάτας με καγιέν για τις κρύες μέρες του Χειμώνα

Ενημερώθηκε: 23/11/16 - 14:28

Είναι η ζεστή σοκολάτα που μάς έμαθε να πίνουμε η Ζιλιέτ Μπινός στην ταινία Chocolat και τη συνταγή της μας την αποκαλύπτει ο Στέλιος Παρλιάρος.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το μέλι, τα μυρωδικά (βανίλια και κανέλα) και το πιπέρι καγιέν. Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά, έπειτα το ανακατεύουμε πολύ καλά, αφαιρούμε την κανέλα και τη βανίλια, ξαναζεσταίνουμε ελαφρά και σερβίρουμε σε 6-7 κούπες.

Το καλύτερο ρόφημα για τις κρύες μέρες του Χειμώνα...