Μπόνους δύο μισθών σε 30.000 υπαλλήλους Δημοσίου και ΟΤΑ

 
γγγ

Ενημερώθηκε: 01/09/24 - 09:54

Το πριμ θα λαμβάνουν ως επιβράβευση οι εργαζόμενοι που θα πιάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί από τις υπηρεσίες τους.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που τίθεται σε διαβούλευση δίνει κίνητρα στο προσωπικό για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Από την 1η Ιανουαρίου 2025 ο καθορισμός των στόχων και των ποσών που θα μοιράζονται ανά υπηρεσία. Οι διευθυντές θα κρίνουν ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι ανάλογα με τις επιδόσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος» και αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καθοριστεί και ένα μίνιμουμ ποσό ετήσιας ανταμοιβής το οποίο θα λαμβάνουν κατ' ελάχιστο όλοι οι δικαιούχοι (της τάξης των 500 ή και 800 ευρώ ενδεχομένως) ώστε το κίνητρο να θεωρείται ικανό να ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει κάθε εργαζόμενο που θα κληθεί να συνεισφέρει στις κρίσιμες δράσεις που θα επιλεγούν.

Επιβράβευση σχεδιάζεται να δοθεί, μάλιστα, όχι μόνο σε όσους συμβάλλουν αποτελεσματικά στην εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο ή έχουν επιφορτιστεί με την ολοκλήρωση μιας νέας εμβληματικής μεταρρύθμισης που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αλλά και σε εργαζόμενους που επιτυγχάνουν σημαντική βελτίωση της εξυπηρέτησης την οποία παρέχουν προς τους πολίτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ