Τιμολόγια ρεύματος: Ανακοινώσεις από τους παρόχους την Κυριακή - Έρχεται επιδότηση για το Σεπτέμβριο

 
σσσ

Ενημερώθηκε: 31/08/24 - 17:22

Η νέα άνοδος στην τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος τις τελευταίες ημέρες οδήγησε μεσοσταθμικά τον Αύγουστο στα ίδια περίπου επίπεδα με τον Ιούλιο, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στα τιμολόγια λιανικής.

Αύριο ανακοινώνουν οι πάροχοι τα τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο και πιθανότατα το υπουργείο Ενέργειας θα χρειαστεί να διατηρήσει και για αυτόν τον μήνα την επιδότηση.

Θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουμε επιδότηση και για τον μήνα Σεπτέμβριο. Βέβαια οριστικές αποφάσεις θα πρέπει να περιμένουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα, διότι θα πρέπει πρώτα να ανακοινωθούν αύριο τα τιμολόγια λιανικής από όλους τους παρόχους, κάποια στιγμή μέχρι το βράδυ θα γίνει αυτή η ανακοίνωση.

Το υπουργείο θέλει να παραμείνει το ρεύμα εκεί στα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα και λίγο πιο κάτω. Το τιμολόγιο του Αυγούστου., Το πράσινο στον βασικό πάροχο, ήταν περίπου στα 14,7 λεπτά μετά την επιδότηση πάντα και περίπου εκεί θέλει το υπουργείο να το συγκρατήσει. Το θέμα είναι πριν την επιδότηση τι θα ανακοινώσουν αύριο οι πάροχοι

Οι πληροφορίες λένε, άλλωστε το είπε και ο κ. Σκυλακάκης το πρωί μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι θα έχουμε μάλλον παρόμοια τιμολόγια με αυτά του Αυγούστου. Ίσως κάποιοι πάροχοι στο πλαίσιο του ανταγωνισμού να πάνε και οριακά χαμηλότερα. Γι’ αυτό και η επιδότηση που θα δοθεί, οι πληροφορίες λένε ότι ενδεχομένως να είναι λίγο χαμηλότερη από αυτή του Αυγούστου.

Να δούμε ακριβώς ποια είναι η εικόνα: Τελευταία μέρα σήμερα του Αυγούστου, άρα μπορούμε να έχουμε μια ασφαλή εικόνα για το πως κλείνει ο Αύγουστος στη χονδρική.
Στη μέση μηνιαία χονδρική ας είμαστε στα 130 ευρώ η μεγαβατώρα, μέση μηνιαία χονδρική τιμή, τον Ιούλιο ήμασταν στα 135.
Αυτή η μικρή μείωση ενδέχεται να αποτυπωθεί σε κάποια πράσινα τιμολόγια, όχι σε όλους τους παρόχους και γι’ αυτό και δεν αποκλείεται τελικά η επιδότηση να είναι λίγο χαμηλότερη από του Αυγούστου.

Τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, είναι ότι οι πάροχοι αύριο θα ανακοινώσουν πράσινα τιμολόγια κάπου μεταξύ 16 και 21 λεπτά η κιλοβατώρα Τον Αύγουστο ήταν στα 16,5 μέχρι 23. Μικρή λοιπόν, οριακή υποχώρηση, σε κάποιους παρόχους, όχι σε όλους.

Αυτό σημαίνει ότι και η επιδότηση του Σεπτεμβρίου από 1,6 λεπτά που ήταν τον Αύγουστο, αναμένεται να μειωθεί γύρω στο 1 λεπτό, ίσως και να φτάσουμε το 1,4, πάντα με στόχο, όπως είπε και ο αρμόδιος υπουργός το πρωί, να έχουμε μια τελική τιμή για το νοικοκυριό, να το διευκρινίσουμε, για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες, μια τελική τιμή λίγο κάτω από τα 15 λεπτά.

Θ. Σκυλακάκης: Στόχος να βρίσκεται κάτω από τα 15 λεπτά η κιλοβατώρα

Όπως δήλωσε μιλώντας στο Action 24, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης: «Για τους καταναλωτές για τον Σεπτέμβριο, η εικόνα που έχουμε είναι ότι οι πάροχοι ως τώρα, όσοι έχουν μιλήσει και έχουν μιλήσει αυτή τη στιγμή περίπου το 70%, έχω μία αίσθηση του τι θα κάνει.
Περιμένω το υπόλοιπο 30, θα πάνε στις ίδιες τιμές ή σε λίγο χαμηλότερες.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να βοηθήσουμε και αυτό το μήνα κάνοντας μία επιδότηση για να μείνουν οι τιμές κάτω από τα 15 σεντ τη κιλοβατώρα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ