Κομισιόν: Η σημασία της Κεντρικής Ευρώπης στην άμυνα

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 30/08/24 - 20:55

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Κεντρική Ευρώπη θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προσπάθεια για ένα ευρωπαϊκό αμυντικό τομέα ενόψει του αναμενόμενου διορισμού Ευρωπαίου Επιτρόπου Άμυνας.

Σε διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι η ΕΕ δεν έχει κάνει αρκετά για να ενισχύσει τις δικές της ικανότητες παραγωγής όπλων, λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές απειλές, ιδίως τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή. Πρέπει να εστιάσουμε εκ νέου την προσοχή μας στη διάσταση της ασφάλειας σε ότι κάνουμε. Πρέπει να σκεφτούμε την ένωσή μας εγγενώς ως ένα σχέδιο και η Κεντρική Ευρώπη έχει να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο» δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο συνέδριο η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι μια συστηματική αναθεώρηση της άμυνας της Ευρώπης είναι απαραίτητη, καθώς η ΕΕ αναπτύσσει αμυντική παραγωγή μεγέθους ηπείρου.

Η προστασία της Ευρώπης είναι πρωτίστως καθήκον της Ευρώπης, δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι ενώ το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει το κέντρο της άμυνας χρειάζεται ένας ισχυρότερος αμυντικός πυλώνας.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε επίσης ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο θα διοριστεί Επίτροπος για την Άμυνα της ΕΕ στην επόμενη Επιτροπή.

Πηγή: euronews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ