Βενεζουέλα - Αντιπολίτευση: Οι ειρηνικές διαδηλώσεις και διεθνείς πιέσεις μπορούν να ρίξουν το Μαδούρο από την εξουσία

 
Ηη

Ενημερώθηκε: 27/08/24 - 21:45

Οι ειρηνικές διαδηλώσεις στους δρόμους της Βενεζουέλας και οι διεθνείς πιέσεις μπορούν να οδηγήσουν στην απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία, τόνισε σήμερα η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο.


Καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές και οι επιλογές της αντιπολίτευσης περιορίζονται, η Ματσάδο δηλώνει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η συμμαχία της έχει μια «σθεναρή στρατηγική» για να πετύχει τον στόχο της, υπογραμμίζοντας την ενότητα μεταξύ της ίδιας και του Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια, ο οποίος τέθηκε αντίπαλος του Μαδούρο στην εκλογική αναμέτρηση της 28ης Ιουλίου.

«Ο συντονισμός μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών δυνάμεων θα επιφέρει την αλλαγή», υποστήριξε κατά την επικοινωνία της με το Reuters η Ματσάδο, η οποία αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις πέραν των κινητοποιήσεων υποστηρικτών της. «Τι έχει απομείνει στον Μαδούρο σήμερα; Μια συρρικνωμένη ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματικών του στρατού, ο έλεγχος των δικαστών και τα όπλα… Σπέρνει τον φόβο!», λέει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης.


Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, το οποίο οι περισσότεροι παρατηρητές θεωρούν φερέφωνο της εξουσίας, επικύρωσε την επανεκλογή του Μαδούρο στην προεδρία. Ωστόσο, η αντιπολίτευση επιμένει πως ο δικός της υποψήφιος ήταν ο νικητής των εκλογών με ποσοστό 67%.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ