Επικαιροποιημένο δελτίο καιρού: Σε ποιες περιοχές αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες

 
kakokairia-keravnoi

Ενημερώθηκε: 20/08/24 - 09:00

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε επικαιροποιημένο δελτίο καιρού για σήμερα Τρίτη 20.08.2024, με ειδική αναφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας στο Β. Ιόνιο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας. Η πρόγνωση αναφέρεται σε «μεγάλη συχνότητα κεραυνών» και «σε τοπικές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια».

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19/08/2024 1000 UTC επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Την Τρίτη (20-08-24) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς), στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο

β. Από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Χιλιάδες κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr από τον ευρωπαϊκός μετεωρολογικό δορυφόρο τρίτης γενιάς MTG-I1, που φέρει όργανο καταγραφής των ηλεκτρικών εκκενώσεων (κεραυνοί και αστραπές) σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, δείχνουν ότι τη Δευτέρα, περίπου ως τις 18:40 καταγράφηκαν 31.828 εκκενώσεις.

Από αυτές οι 3.906 ήταν πάνω από την ξηρά και οι 27.922 πάνω από τη θάλασσα, κυρίως στην περιοχή του Ιονίου, όπως φαίνεται στον χάρτη.

Έντονη ήταν η δραστηριότητα στην περιοχή του Βόλου, στη βόρεια Εύβοια και σε τμήματα της Πελοποννήσου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ