Η Τουρκία επανέφερε την πρόσβαση στο Instagram μετά το εμπάργκο εννέα ημερών

 
FF

Ενημερώθηκε: 10/08/24 - 23:08

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Abdulkadir Uraloğlu ανακοίνωσε ότι η Τουρκία και το Instagram κατέληξαν σε συμφωνία. Η απαγόρευση πρόσβασης στο Instagram έληξε και οι χρήστες άρχισαν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα από τις 21.30.

Ο υπουργός Uraloğlu έκανε την πολυαναμενόμενη δήλωση του X. Ο υπουργός Uraloğlu χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ως αποτέλεσμα των συναντήσεων που έγιναν μεταξύ του Υπουργείου μας, της Αρχής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και των παγκόσμιων εκπροσώπων της Meta Platforms Company, έγινε η ακόλουθη δήλωση. Τα θέματα που έγιναν δεκτά από στελέχη της META Platforms στις συνεδριάσεις και θα ρυθμιστούν είναι τα εξής:

ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Εντός του πεδίου εφαρμογής της νομοθεσίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας· Μετά τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για την αφαίρεση περιεχομένου και αναρτήσεων που συγκαταλέγονται στα εγκλήματα καταλόγου, θα αφαιρεθούν αμέσως. Στο πλαίσιο αυτό θα διασφαλιστεί η συμμόρφωση με το τουρκικό νομικό σύστημα και θα γίνει ταχεία και αποτελεσματική επέμβαση σε περίπτωση παραβίασης του νόμου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Τα δικαιώματα χρήστη λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ανήκουν σε πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα προστατεύονται πλήρως. Οι λογαριασμοί δεν θα κλείσουν χωρίς καμία προειδοποίηση. Ωστόσο, οι λογαριασμοί που είναι κλειστοί ή κλειδωμένοι χωρίς προειδοποίηση θα είναι ξανά προσβάσιμοι. Θα πραγματοποιηθεί δίκαιη διαδικασία υλοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα των κατόχων λογαριασμών.

ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Θα ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα για την αφαίρεση λογαριασμών που ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως PKK, PYD, FETO και όλου του περιεχομένου που περιέχει προπαγάνδα υπέρ αυτών των οργανώσεων από Πλατφόρμες META. Επιπλέον, η ασφάλεια και η δημόσια τάξη θα προστατεύονται με την υιοθέτηση μιας αποτελεσματικής προσέγγισης για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής προπαγάνδας και του παράνομου περιεχομένου.

Στο πλαίσιο αυτών των κανονισμών· Σημαντικά κέρδη έχουν επιτευχθεί όσον αφορά την αύξηση της ασφάλειας στο ψηφιακό περιβάλλον στην Τουρκία, τη νομική εναρμόνιση, την προστασία των δικαιωμάτων των χρηστών και την ανάπτυξη ενός δίκαιου μηχανισμού ελέγχου. Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες σχετικά με τα εγκλήματα καταλόγου που καταγγέλθηκαν στη Meta Platforms. Θα συνεχίσει να εφαρμόζεται προσεκτικά από εδώ και στο εξής. Σε αυτό το πλαίσιο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αξιωματούχους και τους ενδιαφερόμενους φορείς της Meta Platforms που συνεργάστηκαν στη διαδικασία και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Instagram θα ανοίξει ξανά σήμερα γύρω στις 21.30 (ΘΣ).

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΠΑΝΗΛΘΕ

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Abdulkadir Uraloğlu δήλωσε στη δήλωσή του στο X: «Το φραγμό πρόσβασης στο Instagram έχει αφαιρεθεί».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ