Τουρκία-Ισραήλ: Νέα σφοδρή αντιπαράθεση μέσω αναρτήσεων στα social media

 
Τουρκία-Ισραήλ: Νέα σφοδρή αντιπαράθεση μέσω αναρτήσεων στα social media

Ενημερώθηκε: 06/08/24 - 17:51

Νέα αντιπαράθεση μέσω αναρτήσεων στο Χ σημειώθηκε μεταξύ Τουρκίας και του Ισραήλ, με αφορμή την ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών με επικριτικά σχόλια εναντίον του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε ανάρτησή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορεί τον Ισραέλ Κατζ ότι «έχει κάνει συνήθεια να δημοσιεύει αναρτήσεις χαμηλού επιπέδου, γεμάτες συκοφαντίες και ψέματα, στοχοποιώντας τη χώρα μας και τον πρόεδρο μας».

«Το εν λόγω άτομο έχει χάσει προ πολλού την ιδιότητα του συνομιλητή» σημειώνει ο Χακάν Φιντάν και επαναλαμβάνει ότι «η Τουρκία όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα θα συνεχίσει να παρέχει την ισχυρότερη στήριξη στους Παλαιστίνιους».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ σε ανάρτησή του στράφηκε κατά του Ταγίπ Ερντογάν με μία ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «Χθες, ο αντισημίτης δικτάτορας Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά στις ΗΠΑ και τα δυτικά κράτη, λέγοντας ότι “αιχμαλωτίστηκαν από τους σιωνιστές του Ισραήλ”.

«Ερντογάν, αν κάποιος είναι σκλαβωμένος, είναι οι πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας υπό τη δικτατορία σου. Περιορίζετε την πρόσβαση 57 εκατομμυρίων Τούρκων χρηστών στο Instagram, αλλά εσύ έχεις πρόσβαση από τον προσωπικό σου λογαριασμό στο Instagram.

»Οι επιθέσεις εναντίον μου δεν θα με εμποδίσουν να αποκαλύψω την αλήθεια στους πολίτες της Τουρκίας και του κόσμου. Ένας ηγέτης που αγκαλιάζει τη Χαμάς, ένας ηγέτης που καταπιέζει το λαό του σαν δικτάτορας είναι δικτάτορας».

Η ανάρτηση του Κατζ συνοδεύεται από φωτογραφία του Ερντογάν που τον δείχνουν να κρατάει κινητά τηλέφωνα με σύνδεση στον λογαριασμό του στο Instagram.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ ήταν και η αντίδραση του εκπροσώπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, που παρομοίασε τον Ισραέλ Κατζ με τον υπουργό Εξωτερικών της ναζιστικής Γερμανίας Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ: «Ο πρόεδρος μας συνεχίζει να λέει κατάμουτρα τα εγκλήματα των σύγχρονων ναζί… Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Κατζ είναι ένα αντίγραφο του υπουργού Εξωτερικών του Χίτλερ Ρίμπεντροπ… Ότι σήμαιναν τα λόγια των ναζί εκείνης της εποχής έτσι είναι και τα λόγια του Κατζ».

Πηγή: Γ. Μανδαλίδης - ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ