Τι δείχνει η σημερινή επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ με drones;

 
dd

Ενημερώθηκε: 06/08/24 - 19:10

Αυτό που δείχνει η τελευταία επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ, κοντά στην πόλη Άκρα, είναι ότι είναι σε θέση να μπει βαθύτερα στο εσωτερικό της χώρας, περίπου 20 χιλιόμετρα (12,4 μίλια) από τα νότια σύνορα.

Δείχνει επίσης ότι η Χεζμπολάχ έχει γνώση και τοποθεσίες των ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και είναι σε θέση να τις χτυπήσει, περνώντας μέσα από στρώματα ισραηλινών άμυνων.

Σε ανακοίνωσή της, η λιβανέζικη ομάδα είπε ότι εκτόξευσε μια σειρά από μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο αρχηγείο της ισραηλινής ταξιαρχίας Golani, μιας ταξιαρχίας πεζικού και το αρχηγείο της μονάδας Egoz, μιας επίλεκτης μονάδας καταδρομέων, που βρίσκεται στους στρατώνες Shraga κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

Οι επιθέσεις «χτύπησαν με ακρίβεια τους στόχους τους και είχαν απώλειες», είπε η οργάνωση, προσθέτοντας ότι η απάντησή της για τη δολοφονία του Φουντ Σουκρ, ανώτερου στρατιωτικού διοικητή, σε ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα «δεν έχει έρθει ακόμη».

Το Ισραήλ έχει επίσης πραγματοποιήσει επιδρομές στο νότιο Λίβανο σήμερα. Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε ένα κτίριο στην πόλη Mayfadoun. Κατανοούμε ότι πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση. Έπληξε επίσης την Odaisseh, σκοτώνοντας ένα άτομο, καθώς και την πόλη Khiam, τραυματίζοντας ένα άτομο.

Αναμένουμε από τον γενικό γραμματέα της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, να μιλήσει αργότερα σήμερα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ