Αυγουστιάτικες ταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ - Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας για το ενδεχόμενο διαγραφής του Σπίρτζη

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 06/08/24 - 09:58

Αυγουστιάτικες ταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η εσωκομματική ένταση εξακολουθεί να σοβεί σε πολλαπλά μέτωπα, ενώ ορατές είναι πλέον και οι παρενέργειες στους κόλπους του κόμματος από την αποκάλυψη για την παράνομη και αυθαίρετη πισίνα στο εξοχικό του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στις Σπέτσες.

Το σημερινό μέτωπο ονομάζεται Χρήστος Σπίρτζης, καθώς συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καταγγελία 70 μελών του κόμματος εναντίων του.

Τα 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους ζήτησαν να διαγραφεί ο Χρήστος Σπίρτζης από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τον κατηγορούν για προσωπική ατζέντα, για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά».

Ο Χρήστος Σπίρτζης, πάντως, δεν άφησε το θέμα να περάσει στα… ψιλά, και απάντησε ειρωνικά στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, που τον καλεί να απαντήσει για καταγγελίες 70 μελών του κόμματος.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε τη σχετική κλήση στον κ. Σπίρτζη την 1η του Αυγούστου, δίνοντάς του περιθώριο τεσσάρων ημερών για να απαντήσεικαι τον κάλεσε να παραβρεθεί σήμερα ενώπιόν της.

Ο Χρήστος Σπίρτζης ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση και δήλωσε ότι δεν θα παραβρεθεί στην Επιτροπή.

Αρχικά ανέφερε ότι του ζητούν να απαντήσει «σε χρόνο που απουσιάζει ακόμη και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», αλλά και ότι αυτή την περίοδο… «το κράτος Δικαίου γνωρίζει πρωτοφανή υποχώρηση, τα εκκαθαριστικά της εφορίας προκαλούν αγανάκτηση σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία και μικρομεσαία επιχείρηση, η ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος και τα πάγια έξοδα έκαναν πολυτέλεια τις διακοπές για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και η Μέση Ανατολή φλέγεται με άγνωστες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή»!

Έτσι, ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Δυστυχώς αυτή την περίοδο, εκτός από την εργασία μου, ασχολούμαι με την δικογραφία της υπόθεσης των υποκλοπών, των οποίων, όπως γνωρίζετε, υπήρξα θύμα παρακολούθησης, ως απόδειξη της πάγιας στοχοποίησής μου από τη δεξιά» και πως θα απαντήσει σχετικά με την καταγγελία των 70 μελών «σε χρόνο που κρίνω ότι θα έχω διαθεσιμότητα μετά τις διακοπές του Αυγούστου, αφού πρώτα διαβάσω τις δεκάδες άρθρα και συνεντεύξεις που την συνοδεύουν, για να σας απαντήσω με την απαιτούμενη αναλυτική τεκμηρίωση, που ελπίζω να επιθυμείτε».

Ωστόσο, κλείνοντας, προκάλεσε ξανά την Επιτροπή Δεοντολογίας, αφήνοντας αιχμές για πιέσεις που της ασκούνται, λέγοντας: «Αν οι πιέσεις ή το καθήκον σας και όχι ο κανονισμός ή το καταστατικό, σας επιβάλλει την λήψη απόφασής σας εντός του Αυγούστου, μπορείτε να πάρετε την ευθύνη της απόφασής σας και των συνεπειών της, χωρίς τη δική μου απάντηση».

Λίγο αργότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε την απόφασή του να μην παραβρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος. «Βεβαίως. Και απάντησα ότι δεν θα πάω», είπε ο πρώην υπουργός, όταν ρωτήθηκε αν έχει κληθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός είπε ότι τον έχουν καλέσει για να πει τις απόψεις του σε σχέση με την καταγγελία 70 μελών (σ.σ. 70 μέλη του κόμματος έχουν ζητήσει τη διαγραφή του), ενώ πρόσθεσε: «Δεν πάω γιατί δεν έχω διαθεσιμότητα αυτή την περίοδο, δεν έχω χρόνο, δουλεύω και ασχολούμαι με τις υποκλοπές, με κάτι που δεν ασχολείται δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως όφειλε».

Υποστήριξε ότι με την επιλογή του να μην πάει στη συνεδρίαση παρότι εκλήθη, δεν απαξιώνει το θεσμικό όργανο. «Δεν το απαξιώνω καθόλου, δεν υπάρχει - ούτε όταν μου έστειλαν την καταγγελία - κάποιο χρονικό περιθώριο, ούτε από τον κανονισμό, ούτε από το καταστατικό μας», είπε. «Εγώ δίνω συγχαρητήρια στην επιτροπή Δεοντολογίας που λειτουργεί 5 Αυγούστου, αλλά εγώ δεν έχω διαθεσιμότητα, όπως δεν έχει και ο πρόεδρος του κόμματος μας, δεν είναι εδώ καν», ανέφερε.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως φαντάζεται ότι «η Επιτροπή Δεοντολογίας θα αποφασίσει για το τι θα κάνει ή θα λάβει κάποια απόφαση χωρίς να έχω πει εγώ τις απόψεις μου, θα συνεδριάσει δηλαδή ερήμην μου φαντάζομαι και θα εξετάσει τους 70 που καταγγέλλουν γιατί είπα την άποψη μου, και μετά θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή». Στο ερώτημα πώς θα το αντιμετωπίσει αν διαγραφεί, ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Αν διαγραφώ για τους λόγους που είναι η καταγγελία, δηλαδή γιατί είπα και λέω - δεν σταμάτησα στιγμή να το κάνω - την άποψή μου δημόσια, θα είναι μεγάλη μου τιμή να με διαγράψουν. Αν διαγραφώ για τους λόγους που καταγγέλλομαι από τους συγκεκριμένους 70 θα είναι πολύ μεγάλη μου τιμή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ