Ζελένσκι: Η Ουκρανία έχει αρχίσει να πετά με πολυαναμενόμενα F-16 (Βίντεο)

 
kk

Ενημερώθηκε: 05/08/24 - 10:56

Ο ουκρανικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί μαχητικά αεροσκάφη F-16 που έλαβε από δυτικούς συμμάχους μετά από μακρές διαπραγματεύσεις, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος Ζελένσκι.

"Κάναμε δυνατό αυτό που ήταν η φιλοδοξία μας, η αμυντική μας ανάγκη, και τώρα - είναι μια πραγματικότητα στον ουρανό μας. F-16 στην Ουκρανία", είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο X και έδειχνε τουλάχιστον δύο από τα αεροσκάφη. πετώντας με ουκρανικά χρώματα.

Μετά από μήνες έντονων πιέσεων των δυτικών συμμάχων της, η Ουκρανία έλαβε έναν άγνωστο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής από δύο μέλη του ΝΑΤΟ , τη Δανία και την Ολλανδία.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει εδώ και μήνες την ανάγκη τους για σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη για να αντικαταστήσουν τα γερασμένα αεροσκάφη MiG και Sukhoi της Σοβιετικής εποχής και να υπερασπιστούν καλύτερα τους ουρανούς της χώρας ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Τον Ιούνιο, ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας Kajsa Ollongren ότι η Ουκρανία θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα F-16 που δώρισε η Ολλανδία για να χτυπήσει στόχους σε ρωσικό έδαφος.

Αρκετές δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων βαρών του ΝΑΤΟ, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες , έχουν αρχίσει να εκπαιδεύουν Ουκρανούς πιλότους στα F-16, με το Κίεβο να πιέζει τους συμμάχους του να επιταχύνουν τον ρυθμό της εκπαίδευσης. Το Παρίσι έχει επίσης δεσμευτεί να παράσχει στην Ουκρανία τα δικά του μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ