Δυτικές μυστικές υπηρεσίες: Το Ιράν σχεδιάζει να επιτεθεί στο Ισραήλ την ιερή μέρα Tisha B’Av

 
φφ

Ενημερώθηκε: 02/08/24 - 18:44

Την ιερή μέρα Tisha B’Av σκοπεύει το Ιράν να εξαπολυσει επίθεση κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες και μεταδίδονται από από τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Δυτικές πηγές πληροφοριών είπαν στο Sky News Arabia ότι είχαν αποδείξεις ότι το Ιράν σχεδιάζει να επιτεθεί στο Ισραήλ στο Tisha B'Av ως απάντηση στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh, η οποία αρχίζει στις 12 Αυγούστου και λήγει στις 13 Αυγούστου, ανέφερε ο ιστότοπος την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση του Ιράν θα συντονιστεί με τη Χεζμπολάχ, μια τρομοκρατική ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν και είναι ενσωματωμένη στον Λίβανο.

Στο Tisha B'Av , οι Εβραίοι θρηνούν για την καταστροφή του πρώτου και του δεύτερου Ναού του Σολωμόντα.

Τρεις πηγές δήλωσαν στους New York Times ότι το Ιράν σχεδίαζε να απαντήσει στη δολοφονία της Haniyeh. Το σύνθημα λέχθηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμεϊνί στο X, ο οποίος έγραψε: «Μετά από αυτό το πικρό, τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα εντός των συνόρων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, είναι καθήκον μας να πάρουμε εκδίκηση».

Η έκθεση αναφέρει ότι υπάρχει συναισθηματικός και ψυχολογικός αντίκτυπος στη στόχευση του Ισραήλ την ιερή ημέρα του πένθους.

Η έκθεση υποστήριξε ότι οι Εβραίοι Ισραηλινοί μπορεί να αισθάνονται ιδιαίτερα ευάλωτοι αυτήν την ημέρα - προσθέτοντας ένα επιπλέον στρώμα ψυχολογικού βασανισμού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ