Διμέτωπη επίθεση Σπίρτζη σε Κασσελάκη - Πολάκη: Έχουν την ίδια προσβλητική συμπεριφορά

 
ξξ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 27/07/24 - 18:30

Από τη νέα άγρια εσωκομματική διαμάχη που εξελίσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να λείπει ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος άστραψε και βρόντηξε τόσο κατά του Στέφανου Κασσελάκη όσο και κατά του Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμπεριφορές του Παύλου Πολάκη αποτελούν φαινόμενα εκφυλισμού και παρακμής του κόμματος ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας απέναντι στις γυναίκες. Δήλωσε χαρακτηριστικά από την εκπομπή Online στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: «Κι εμείς ασχολούμαστε όχι με τον κύριο Πολάκη αλλά με την αντίληψη που έχει ο Πολάκης και όχι μόνο και τις συμπεριφορές που είναι απαράδεκτες. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτά είναι φαινόμενα παρακμής, εκφυλισμού και του κόμματος μας αλλά και γενικότερα του πολιτικού συστήματος».

Ο Σπίρτζης αν και ανήκει στην κίνηση των 87 στελεχών που ζήτησαν τη διαγραφή Πολάκη και γενικά βρίσκεται κόντρα στον Στέφανο Κασσελάκη, ξεκαθάρισε ότι γενικά διαφωνεί με την πρακτική των διαγραφών.

Ωστόσο τόνισε γεμάτο νόημα ότι τα κόμματα στο εσωτερικό τους θα πρέπει να προστατεύονται από τέτοιους ανθρώπους και να στηλιτεύουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Επιπλέον αναρωτήθηκε τι άλλαξε τώρα, καθώς όταν πριν λίγες ημέρες έθεσαν την επίσης απαράδεκτη και σεξιστική επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά της Μαρίας Συρεγγέλα, τόσο ο πρόεδρος του κόμματος όσο και η πλειοψηφία στα όργανα, αρνήθηκαν να τον καταδικάσουν και να λάβουν μέτρα εναντίον του. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Τέθηκαν στα όργανα αντίστοιχα ζητήματα συμπεριφοράς στην κυρία Συρεγγέλα για τον Παύλο Πολάκη στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό ούτε από τον πρόεδρο ούτε από την πλειοψηφία».

Εξίσωση Κασσελάκη - Πολάκη

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει και ο Χρήστος Σπίρτζης, η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, όσοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στον κακοποιητικό λόγο Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν υποστεί ύβρεις και εκφοβισμό: «Έχουμε υποστεί ύβρεις και bullying όλοι μας επειδή έχουμε εκφράσει μια διαφορετική από αυτήν την αντίληψη (του Παύλου Πολάκη) των πραγμάτων και δεν δόθηκε καμία απάντηση». Παράλληλα έδειξε και ως υπεύθυνο για αυτήν την συμπεριφορά τύπου Πολάκη τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη: «Αντίθετα είδαμε διευθυντής του γραφείου τύπου να επικοινωνεί με υβριστές μας και να μην συγκινείται κανείς.

Όταν λοιπόν γίνονται στο εσωτερικό ενός κόμματος ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές ή όταν και ο πρόεδρος έχει μια συμπεριφορά, από αυτά που μάθαμε για τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, αντίστοιχης λογικής, προσβλητικής λογικής, τότε το επόμενο βήμα είναι αυτό που παρακολουθούμε». , είπε

Με πληροφορίες από το Manifesto.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ