88η ΔΕΘ: Με 16 εκδηλώσεις συμμετέχει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο-Tιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης η Γερμανία

 
δδ

Ενημερώθηκε: 19/07/24 - 14:32

Πώς επιδρά στη μακροοικονομία η δραστηριότητα των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα;

Ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές των γερμανικών εταιρειών ανάπτυξης λογισμικού στη χώρα μας και ποιες οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της ελληνογερμανικής συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας; Μπορούν οι ιαματικές πηγές στην Ελλάδα να προσελκύσουν τουρισμό υγείας από τη Γερμανία και πώς μπορεί να εισφέρει η γερμανική τεχνογνωσία στην εν Ελλάδι διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση;

Ερωτήματα όπως αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνολικά 16 εκδηλώσεων, που έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Οι γερμανικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των πέντε θεματικών ημερών της ΔΕΘ, θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις εμπειρογνωμόνων, συμπόσια και συναντήσεις B2B, ενώ σε αυτές θα συμμετάσχουν κυβερνητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και ανώτατα στελέχη του ελληνικού και γερμανικού επιχειρείν.

Η θεματολογία των εκδηλώσεων θα εστιάσει επίσης σε ζητήματα όπως η πράσινη ενεργειακή μετάβαση και η μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία, ο εκσυγχρονισμός των logistics, η τουριστική ανάπτυξη, οι υπηρεσίες υγείας και οι επενδύσεις στην αγορά φαρμάκου, καθώς και η εταιρική διακυβέρνηση και οι πρακτικές ESG (περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβέρνησης). Παράλληλα, θα παρουσιαστούν επιχειρηματικές βέλτιστες πρακτικές από την Ελλάδα και τη Γερμανία, όπως και τα οφέλη από τις πρωτοβουλίες και το έργο του διεθνούς δικτύου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, καθώς και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Παράλληλα, κατά την παραμονή των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα διοργανώσει και φέτος το καθιερωμένο επιχειρηματικό δείπνο.

«Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να αναδειχθούν πεδία στα οποία η ελληνική και η γερμανική κοινότητα μπορούν να διευρύνουν περαιτέρω τις διμερείς επενδυτικές συνέργειές τους, με γνώμονα την παραγωγή μεγαλύτερης υπεραξίας, ανταποδοτικού χαρακτήρα. Σε μία εποχή κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων, Γερμανία και Ελλάδα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να περάσουν το μήνυμα ότι μέσα από επιτυχείς συμμαχίες και κοινούς στόχους στον χώρο της οικονομίας, οικοδομούν ένα πιο ισχυρό μέλλον για την Ευρώπη» σχολίασε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Βασίλειος Γούναρης, ενώ ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Andreas Kindl, δήλωσε: «χαίρομαι, που έχουμε καταφέρει να στήσουμε ένα τόσο μεγάλο και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στη φετινή ΔΕΘ. Οι εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν μαζί με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο έχουν απώτερο στόχο να καταδείξουν, πόσο στενές είναι οι σχέσεις των δύο χωρών (…) Ραντεβού τον Σεπτέμβρη στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ