Μήνυμα Μητσοτάκη για το Κυπριακό: Είναι η τελευταία κατεχόμενη και διαιρεμένη ευρωπαϊκή περιοχή, ελπίζω ότι θα επιλυθεί

 
Μήνυμα Μητσοτάκη για το Κυπριακό: Είναι η τελευταία κατεχόμενη και διαιρεμένη ευρωπαϊκή περιοχή, ελπίζω ότι θα επιλυθεί

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 18/07/24 - 12:35

«Σημαντικό σε δύσκολους καιρούς να υπάρχει σταθερότητα» δήλωσε για την υποψηφιότητά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Oxfordshire του Ηνωμένου Βασιλείου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό υπογράμμισε ότι «είναι η τελευταία κατεχόμενη και διαιρεμένη ευρωπαϊκή περιοχή και ελπίζω ότι αυτό το ζήτημα τελικά θα επιλυθεί και ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων θα συνεχιστούν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, πάντοτε στο πνεύμα των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας που ορίζουν μια πιθανή λύση σε αυτό το δύσκολο ακανθώδες πρόβλημα».

Συγκεκριμένα ο κ. Μητοτάκης ανέφερε « επιτρέψτε μου να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί βρισκόμαστε στην μαγευτική τοποθεσία και είναι η πρώτη διεθνής Σύνοδος που οργανώνει ο νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. »Θα ήθελα να του ευχηθώ ό, τι καλύτερο στα νέα του καθήκοντα και ελπίζω ότι θα εργαστεί ως προς μια εποικοδομητική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Συναντιόμαστε εδώ σήμερα και ταυτόχρονα μία πολύ σημαντική ψηφοφορία γίνεται στο Στρασβούργο και ελπίζω πράγματι ότι η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επανεκλεγεί ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να υπάρχει συνέχεια, σταθερότητα και εμπειρία[…]

»Η ατζέντα που έχει θέσει σε σχέση με τις προτεραιότητες της ΕΕ, τα θέματα που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα, την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, τα ζητήματα μετανάστευσης αποτελούν σημαντικά ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν και σήμερα στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, διότι είναι θέματα τα οποία είναι πολύ σημαντικά για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

»Ένα τελευταίο σημείο. Σε δύο μέρες από σήμερα, την 20η Ιουλίου, θα έχουμε την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που είχε ως αποτέλεσμα την κατοχή ενός σημαντικού κομματιού της νήσου. Είναι η τελευταία κατεχόμενη και διαιρεμένη ευρωπαϊκή περιοχή και ελπίζω ότι αυτό το ζήτημα τελικά θα επιλυθεί και ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων θα συνεχιστούν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, πάντοτε στο πνεύμα των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας που ορίζουν μια πιθανή λύση σε αυτό το δύσκολο ακανθώδες πρόβλημα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ