Σε ρόλο "λαγού" η ρωσική κρατική τηλεόραση - Απειλεί την Ευρώπη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

 
λλ

Ενημερώθηκε: 15/07/24 - 20:51

Το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 μετέδωσε ένα τμήμα που απειλούσε να χτυπήσει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κατά τη διάρκεια της πρώτης εκπομπής του το απόγευμα της Κυριακής.

«Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα απειληθούν αν οι πύραυλοί μας σταθμεύσουν στο Καλίνινγκραντ: Βερολίνο, Βαρσοβία, όλα τα κράτη της Βαλτικής, Παρίσι, Βουκουρέστι, Πράγα και φυσικά οι αμερικανικές βάσεις στη Γερμανία», δήλωσε ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και βουλευτής της Κρατικής Δούμας Yevgeny. είπε ο Ποπόφ κατά τη διάρκεια της εκπομπής που τονίστηκε  από το ανεξάρτητο ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agentstvo.

Το κανάλι έδειξε επίσης έναν χάρτη που υπογραμμίζει πιθανούς στόχους στην Ευρώπη μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια συνόδου του ΝΑΤΟ ότι θα τοποθετεί περιοδικά όπλα μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία από το 2026 ως αποτρεπτικό.

«Ιδιαίτερη προσοχή στη Βρετανία, τον παραδοσιακό μας εχθρό… Η Βρετανία βρίσκεται στην πιο ευάλωτη θέση — βασικά, τρεις πύραυλοι είναι αρκετοί και αυτός ο πολιτισμός θα καταρρεύσει», είπε ο Ποπόφ.

Η δήλωση απηχεί την απειλή του Κρεμλίνου το Σάββατο ότι η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία θα μπορούσε να καταστήσει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στόχους για ρωσικούς πυραύλους.

"Η Ευρώπη είναι στόχος για τους πυραύλους μας, η χώρα μας στόχος για τους αμερικανικούς πυραύλους στην Ευρώπη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. "Έχουμε αρκετή ικανότητα να συγκρατήσουμε αυτούς τους πυραύλους, αλλά τα πιθανά θύματα είναι οι πρωτεύουσες αυτών των χωρών." 

Ο Πεσκόφ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι μια αντιπαράθεση αυτού του είδους θα μπορούσε να υπονομεύσει την Ευρώπη στο σύνολό της — με τον ίδιο τρόπο που ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

"Η Ευρώπη διαλύεται. Η Ευρώπη δεν ζει την καλύτερή της στιγμή. Σε μια διαφορετική διαμόρφωση, η επανάληψη της ιστορίας είναι αναπόφευκτη", είπε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ