Δήμος Αθηναίων: Μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα – Πού βρίσκονται οι κλιματιζόμενες αίθουσες

 
ιι

Ενημερώθηκε: 12/07/24 - 08:19

Στην ενεργοποίηση μέτρων και δράσεων για την προστασία των πολιτών, την ασφάλεια των χώρων πρασίνου, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, προχωρά ο δήμος Αθηναίων, ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες.

Από σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου και για όσο χρειαστεί, οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας θα είναι ανοιχτές από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.. Οι επτά εστίες δροσιάς βρίσκονται στα εξής σημεία:

  1. Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, Μαμούρη και Δύμης, τηλ. 210 8223946
  2. Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου» Νέου Κόσμου, Χελντράιχ 15, τηλ. 210 9240403
  3. Λέσχη Φιλίας Βοτανικού, Κοζάνης 4, τηλ. 210 3423716
  4. Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμονος 9 & ‘Αστρους, τηλ. 210 5140877
  5. Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου, Αχαρνών 372, τηλ. 210 2012334
  6. Λέσχη Φιλίας Κυψέλης, Σκύρου & Καυκάσου, τηλ. 210 8815877
  7. Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων, Πανόρμου & Βαθέος, τηλ. 210 6459890 Η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων, συνεχίζει να λειτουργεί καθημερινά από τις 8.30 π.μ. έως τις 7.30 μ.μ.. Όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049 για να λάβουν συμβουλές και οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Αυξημένη εποπτεία θα υπάρχει για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. Εργαζόμενοι του προγράμματος θα επικοινωνούν τακτικά μαζί τους, ενώ θα πραγματοποιούν συχνές κατ’ οίκον επισκέψεις, μεριμνώντας ότι τηρούνται τα προτεινόμενα μέτρα. Οι ομάδες streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), οι οποίες αποτελούνται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους, θα βρίσκονται επί ποδός σε δύο βάρδιες προσφέροντας στους άστεγους της πόλης πλήρη γεύματα, μπουκαλάκια με δροσερό νερό, καφέ και ένα kit προστασίας με είδη πρώτης ανάγκης. Επιπλέον, η δημοτική αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώσει την πυροσβεστική όπου κριθεί αναγκαίο. Επικουρικά, οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν στο κινητό τηλέφωνο τη δωρεάν εφαρμογή «EXTREMA Global», ώστε να λάβουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη θερμοκρασία και την κατηγορία καύσωνα της ημέρας με ανάλογες οδηγίες προφύλαξης. Χάρτης υποδεικνύει τα κοντινότερα δροσερά σημεία (όπως σιντριβάνια και πάρκα) και τις πιο δροσερές διαδρομές για κάθε προορισμό μέσω σκιερών, δενδροσκέπαστων δρόμων. Η εφαρμογή λειτουργεί σε έξι γλώσσες και έχει ενσωματωμένες τις θέσεις δημοφιλών αξιοθέατων και μουσείων. Για τα αδέσποτα ζώα, η Αστική Πανίδα του δήμου Αθηναίων έχει τοποθετήσει περισσότερες από 150 ποτίστρες στις γειτονιές της πόλης. Τέλος, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας, η δημοτική Αρχή κάνει έκκληση σε πολίτες και επιχειρήσεις, να μη βγάζουν τα απορρίμματά τους στους κάδους μεταξύ των ωρών 11 π.μ. και 5 μ.μ., καθώς βάσει εγκυκλίων, κρίνεται αναγκαία η τροποποίηση των προγραμμάτων και στις επτά δημοτικές κοινότητες.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ