Υποκλοπές: Τέσσερις επιχειρηματίες έχουν κληθεί ως ύποπτοι από τον Άρειο Πάγο

 
AREIOS PAGOS

Ενημερώθηκε: 10/07/24 - 17:36

Μέχρι αυτή τη στιγμή, τέσσερα άτομα έχουν κληθεί και έχουν δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για τις υποκλοπές.

Οι τέσσερις ύποπτοι, οι οποίοι είναι ιδιώτες επιχειρηματίες που μετείχαν με τον έναν ή άλλον τρόπο στις εμπλεκόμενες εταιρίες στο σκάνδαλο με τις υποκλοπές, παρέδωσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πολυσέλιδα υπομνήματα για αδικήματα που αφορούν παραβιάσεις τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για προσωπικά δεδομένα.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την ιδιότητα του μάρτυρα έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει εκτός από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο τότε επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων και δεκάδες άλλα πρόσωπα.

Ο κ. Ζήσης μελετά τις εξηγήσεις, τις καταθέσεις και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει και αναμένεται να αποφασίσει, το επόμενο διάστημα, εάν θα καλέσει και άλλα πρόσωπα με την ιδιότητα του υπόπτου.

Σε κάθε περίπτωση, το πόρισμα του αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος ενώ η τελική αξιολόγηση του υλικού που έχει συγκεντρωθεί θα γίνει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Πηγή: newsit.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ