Εγκανιάστηκε η ανακατασκευασμένη γέφυρα Μάκρωνα Κυθήρων από τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά

 
pp

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 10/07/24 - 09:22

Με τα εγκαίνια της νέας γέφυρας Μάκρωνα ολοκληρώθηκε χθες, η επίσκεψη του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά στο νησί των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Το έργο, πραγματοποιήθηκε με πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αφορά στην κατασκευή νέας γέφυρας προς αντικατάσταση της παλαιάς, η οποία κατεδαφίστηκε, στο σημείο όπου το ρέμα του Μάκρωνα τέμνει την οδό Φριλιγκιάνικα - Παλαιόπολη.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς: «Η ανακατασκευή της γέφυρας Μάκρωνα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια, την καθημερινότητα των κατοίκων των Κυθήρων, καθώς και της ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης στο νησί. Η Περιφέρεια Αττικής, με συνέπεια και υπευθυνότητα, συνεχίζει να επενδύει σε έργα υποδομής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών. Αυτή η νέα γέφυρα δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο, αλλά ένα σύμβολο της δέσμευσής μας να στηρίξουμε τα Κύθηρα με υποδομές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Ένα σύμβολο της δέσμευσής μας ότι κανένας πολίτης της Αττικής, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο δεν θα αισθάνεται μόνος».

Η σύμβαση του έργου, δαπάνης 1.178.438 ευρώ, περιλάμβανε την κατασκευή γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα, μήκους 29 μέτρων και πλάτους 7,50 μέτρων, με πεζοδρόμια μεταβλητού πλάτους από 1 έως 1,90 μέτρων. Επιπλέον έγιναν διαπλατύνσεις και τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας και κάθετης σήμανσης.

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης στο δημαρχείο Κυθήρων, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Στράτο Χαρχαλάκη και μέλη της διοίκησης και συζήτησαν για τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα της περιοχής καθώς επίσης και για όσα είναι ώριμα να ενταχθούν. Επισης συζητήθηκαν έργα βασικών υποδομών, όπως το δίκτυο ύδρευσης - αποχέτευσης του Βόρειου Τμήματος - Αγίας Πελαγίας, ο παιδικός σταθμός στα Λογοθετιάνικα, έργα οδοποιίας - συντήρησης του οδικού δικτύου, καθώς και η κατασκευή δημοτικού Ανοικτού Θεάτρου στον Ποταμό.

Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε πως θα αξιολογήσει τις προτάσεις που του τέθηκαν, στο πλαίσιο της ορθής αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει η Περιφέρεια, με έμφαση στις δυνατότητες του Προγράμματος «Αττική» 2021 - 2027. «Με υπευθυνότητα και χωρίς μεγαλοστομίες θα είμαστε δίπλα σας, διασφαλίζοντας ότι θα προχωρήσουμε μαζί στην υλοποίηση κρίσιμων έργων για την ανάπτυξη των Κυθήρων και την ευημερία των κατοίκων τους» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς στον οικισμό της Χώρας, συνομίλησε με κατοίκους, επιχειρηματίες και εκπροσώπους ελαιουργικών συνεταιρισμών. Στους οποίους και επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Περιφέρειας για ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων με έργα που ενισχύουν την κοινωνική και οικονομική ευημερία

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον τοπικό ΧΥΤΥ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) στην περιοχή Λαχνός και ενημερώθηκε για την κατάσταση και τις ανάγκες της εγκατάστασης. Τέλος, μετέβη στο ιερό προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Κυθήρων, όπου τον υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, κ. Σεραφείμ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ