Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς – Παραμένει στην Ηλεία το βασικό μέτωπο «με μεγάλη δυναμική»

 
aa

Ενημερώθηκε: 21/06/24 - 23:20

Σε νέα ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη, «αυτή την ώρα είναι πολύ βελτιωμένη η εικόνα στις επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα με ανέμους, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 km/h και επεκτάθηκαν σε οικισμούς: Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας, Αγρίνιο, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλίας».

«Οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις προστασίας έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες. 26 μηνύματα έχουν αποσταλεί από το 112, εκ των οποίων τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας», τόνισε.

«Με τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά από την Αχαΐα επεκτάθηκε στην περιφερειακή ενότητα της Ηλείας, έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν. Επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 43 οχήματα και περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως θα επιχειρούν συνολικά 19 εναέρια μέσα. Μεγάλη είναι και η συνδρομή των εθελοντών».

Ο κ. Βαθρακογιάννης συνέχισε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. «Αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει άλλα και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται και για αύριο. Τονίζουμε ότι η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων. Σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμοδίων αρχών»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για το Σάββατο – Σε γενική επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Άνοιξαν κέντρα φιλοξενίας στο δήμο Πύργου

Σε κέντρα φιλοξενίας θα διαμείνουν όσοι από τους κατοίκους των περιοχών που απομακρύνθηκαν λόγω της πυρκαγιάς στην Ηλεία. Συγκεκριμένα με απόφαση του δημάρχου Πύργου, Στάθη Καννή δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού που βρίσκονται στους οικισμούς Αλποχωρίου, Χανακίων, Σκουροχωρίου, Μυρτιάς, Αγίου Ηλία και Σκαφιδιάς προς Πύργο, για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτές από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Ο δήμος ενημερώνει τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναβάλλεται κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Πύργου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ