Στόλτενμπεργκ: Δεν υπάρχει «άμεση στρατιωτική απειλή» από τη Ρωσία κατά των χωρών του ΝΑΤΟ

 
nato

Ενημερώθηκε: 07/06/24 - 17:57

Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, επομένως δικαιούται να επιτίθεται σε στόχους σε ρωσικό έδαφος, ξεκαθάρισε την Παρασκευή ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον σε στρατιωτική βάση κοντά στη Στοκχόλμη.

«Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα περιλαμβάνει επίσης το δικαίωμα να χτυπηθούν νόμιμοι, στρατιωτικοί στόχοι στο έδαφος του επιτιθέμενου μέρους, στην προκειμένη περίπτωση, της Ρωσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ δεν αντιμετωπίζουν "καμία άμεση στρατιωτική απειλή" από τη Ρωσία, επανέλαβε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

"Όσο δεν αφήνουμε χώρο σε παρανοήσεις ή εσφαλμένες εκτιμήσεις στη Μόσχα ή σε άλλες πρωτεύουσες χωρών που μπορούν δυνητικά να μας επιτεθούν, δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή εναντίον των χωρών του ΝΑΤΟ", είπε ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Στοκχόλμη με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον.

Οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ δεν αντιμετωπίζουν «καμία άμεση στρατιωτική απειλή» από τη Ρωσία, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Όσο δεν αφήνουμε χώρο σε παρανοήσεις ή εσφαλμένες εκτιμήσεις στη Μόσχα ή σε άλλες πρωτεύουσες χωρών που μπορούν δυνητικά να μας επιτεθούν, δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή εναντίον των χωρών του ΝΑΤΟ», είπε την Παρασκευή (7/6) ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Στοκχόλμη με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα η Ρωσία να δοκιμάζει τη δέσμευση των χωρών του ΝΑΤΟ να υπερασπιστούν ένα από τα μέλη του σε περίπτωση επίθεσης σύμφωνα με το άρθρο 5 της συνθήκης, ο Στόλτενμπεργκ απάντησε: «Δεν βλέπουμε καμία άμεση στρατιωτική απειλή εναντίον μιας χώρας του ΝΑΤΟ».

«Κατά συνέπεια, δεν πιστεύουμε πως το άρθρο 5 θα τεθεί σε δοκιμασία», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ