Γαλλία: Εκτός Ολυμπιακής ομάδας ο Εμπαπέ - Η ατάκα του Τιερί Ανρί

 
Γαλλία: Εκτός Ολυμπιακής ομάδας ο Εμπαπέ - Η ατάκα του Τιερί Ανρί

Ενημερώθηκε: 03/06/24 - 16:13

Την επιθυμία του να αγωνιστεί, εφόσον του επιτραπεί, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με την εθνική Γαλλίας είχε εκφράσει το προηγούμενο διάστημα ο Κίλιαν Εμπαπέ, όμως, όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Κι αυτό διότι ο προπονητής της Κ21 των «τρικολόρ», Τιερί Ανρί, ανακοίνωσε την προεπιλογή για το τουρνουά και σε αυτή δεν βρίσκεται ο νέος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης (απομένει η ανακοίνωση για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του).

Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα επιλογής μόνο τριών παικτών άνω των 23 ετών, με τον άλλοτε θρύλο των Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα να επιλέγει δύο: τον Ματετά και τον Λακαζέτ.

Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου, με τον Ανρί να παίρνει στην αποστολή και τον 18χρονο, Ζαΐρ Εμερί, ο οποίος θα βρίσκεται και στο Euro στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ανρί για αποκλεισμό Εμπαπέ: «Τόσες απορρίψεις είχα να φάω από το… γυμνάσιο»

Μια αρχική προεπιλογή, που όμως μπορεί να διαφοροποιηθεί στην πορεία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι ανακοίνωσε για τη Γαλλία ο Τιερί Ανρί. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε 25 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους δύο άνω των 23 ετών (έχει δικαίωμα να καλέσει και τρίτο), ο Αλεξάντρ Λακαζέτ της Λιόν και ο Ζαν-Φιλίπ Ματετά της Κρίσταλ Πάλας.

Το όνομα του Κιλιάν Εμπαπέ απουσιάζει από τη λίστα και ο Ανρί έδειξε συμβιβασμένος με την ιδέα πως δεν θα τον έχει στη διάθεσή του. «Πάντα μπορείς να ελπίζεις, αλλά οφείλω να σας παρουσιάσω μια ρεαλιστική λίστα και όχι να βασίζομαι σε παίκτες που δεν είναι διαθέσιμοι. Δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν. Κάναμε κρούσεις σε πολλούς. Πας, ρωτάς και αν σου πουν όχι, φεύγεις. Την τελευταία φορά που δέχτηκε τόσες απορρίψεις ήμουν στο γυμνάσιο», είπε χαριτολογώντας.

«Δεν είμαι απογοητευμένος, ούτε έκπληκτος. Είναι δικαίωμα των ομάδων να αρνηθούν να διαθέσουν τους παίκτες τους. Αν τους δώσεις αυτή τη δυνατότητα, τα πράγματα περιπλέκονται. Δεν μας απέρριψαν γαλλικές ομάδες, αλλά από το εξωτερικό», τόνισε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ