Ένα νέο σενάριο φέρεται να εξεταζει η ΕΛΑΣ για την κακοποίηση του Όλιβερ, το χάσκι που βρήκε τραγικό θάνατο στην Αράχωβα.
Ο άτυχος σκύλος, όπως μαρτυρούν τα χτυπήματα που έφερε στο σώμα του, κακοποιήθηκε βάναυσα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, ενώ η κτηνίατρος που τον εξέτασε, ενώ ήταν ακόμα στη ζωή, διαπίστωσε τραύματα που παρέπεμπαν σε βιασμό.
Πλέον η ΕΛΑΣ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το σκυλί να υπέκυψε έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από αγέλη άγριων ζώων, που κατέβηκαν στην Αράχωβα από τα βουνά.
Το σενάριο αυτό βασίζεται σε μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής που κατέθεσαν στους αξιωματικούς του ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την υπόθεση. Σύμφωνα με τις καταθέσεις κατά διαστήματα, αγέλη άγριων ζώων κατεβαίνει από τα βουνά της περιοχής και δημιουργεί προβλήματα και επιθέσεις σε άλλα ζώα. Έτσι δεν αποκλείουν να πρόκειται για επίθεση ζώων και όχι κακοποίηση από ανθρώπινο χέρι.
Παράλληλα, αναζήτησαν πληροφορίες από τους γιατρούς που εξέτασαν το ζώο και οι οποίοι έκαναν αναφορά στα σημάδια κακοποίησης που είχε.
Επίσης, οι αστυνομικοί είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή του σκύλου και τις νέες καταθέσεις της κτηνιάτρου που εξέτασε πρώτη το άτυχο χάσκι.
Οι αστυνομικοί πάντως όπως τονίζουν βρίσκονται πολύ κοντά στην διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες και επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ.
Αλαλούμ με τις ιατροδικαστικές εκτιμήσεις
Ένα από τα θολά σημεία πάντως της υπόθεσης είναι η ιατροδικαστική εξέταση στο άτυχο ζώο και ο τυχόν βιασμός του.
Στην κτηνιατρική έκθεση των κτηνιάτρων του δημοσίου δεν είναι σαφή τα δεδομένα της υπόθεσης.
Μιλώντας προ ημερών, στο Live News μίλησε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων Βασιλική Ζαφειροπούλου ανέφερε, «εγώ ζήτησα το πόρισμα να το μελετήσω αλλά δεν μου παραδόθηκε γιατί αποτελεί υλικό της προανάκρισης. (…) Έχουν παραδώσει το πόρισμα με τα ευρήματα στην αστυνομία. Υπάρχει σαφής κακοποίηση, έχει γίνει κάτι πολύ σοβαρό, δεν ξέρουμε αν είναι από άνθρωπο. Μπορεί από άνθρωπο, μπορεί από ατύχημα, μπορεί να είναι πολλά» είπε μεταξύ άλλων.
«Δεν είναι σε αντίθεση τα δύο πορίσματα. Απλά αντιμετωπίστηκε σε διαφορετικό στάδιο, ο κάθε εμπειρογνώμονας είδε το ζώο σε άλλο στάδιο. Το ζώο το είδε σε άλλο στάδιο η συνάδελφος που είναι ιδιώτης και οι δημόσιοι κτηνίατροι το βρήκαν λίγο πιο μετά, σε προχωρημένη αποσύνθεση. Είναι σε απόλυτη σύμπνοια», δήλωσε η Βασιλική Ζαφειροπούλου.
Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις εκθέσεις, όπως λέει, έγκειται στον χρόνο εξέτασης και στη διατύπωση με τη μεν κτηνίατρο που εξέτασε πρώτη το σκυλί και μάλιστα εν ζωή να μιλά ξεκάθαρα για σεξουαλική κακοποίηση με χρήση αιχμηρού αντικειμένου και τους συναδέλφους της που ανέλαβαν την ιατροδικαστική εξέταση να μιλούν για ενεργητική κακοποίηση.
«Δεν μπορεί να ξέρουμε αν είναι σεξουαλικό, ξέρουν ότι κακοποιήθηκε ενεργητικά. Υπάρχουν χτυπήματα στο ζώο. Εκδορές, εκχυμώσεις, αιματώματα. Περιέγραψαν ακριβώς τα ευρήματα τους αντικειμενικά χωρίς κρίσεις γιατί οι κρίσεις και το συμπέρασμα θα βγει τελικά σε συνδυασμό με την προανάκριση», συμπλήρωσε η κα Ζαφειροπούλου.