Καταπέλτης η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την ανθρωποκτονία της Καρολάιν, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι ευρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Όπως χαρακτηριστικά είπε «σταμάτησε μόνο όταν πέτυχε τον σκοπό του».
«Ο φόνος έγινε δια ασήμαντον αφορμή», είπε η εισαγγελέας για τον κατηγορούμενο και επισήμανε πως ο 33χρονος κατέστησε το παιδί του μέρος της σκηνής του εγκλήματος, ώστε να φύγει η προσοχή των αστυνομικών από εκείνον, όταν μπήκαν στη μεζονέτα του ζευγαριού. «Τα γεγονότα είναι αυταπόδεικτα, εκκωφαντικά και δεν αφήνουν περιθώριο ότι ο κατηγορούμενος είναι αυτουργός των πράξεων που του αποδόθηκαν» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ο κατηγορούμενος σταμάτησε μόνο όταν πέτυχε το σκοπό του. Όταν ξεκίνησε να φράσσει τις αεροφόρους οδούς, ένιωθε το αίσθημα της αγωνίας και της ασφυξίας του θύματος. Μπροστά στα μάτια του εξελίχθηκαν τα ασφυκτικά συμπτώματα. Στα τρία λεπτά η νέκρωση του εγκέφαλου, και στα πέντε το τέλος της ζωής. Είχε χρόνο να κάνει πίσω, είναι μεγάλος χρόνος το ένα λεπτό αν ήθελε να αναστρέψει κάτι. Στον κατηγορούμενο δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Η περιγραφή του κατηγορουμένου ουσιαστικά ήταν κατασκευασμένη στη δική του εκδοχή για να ενισχύσει την εκδοχή του περί λάθους. Είπε για εναγκαλισμό, όχι εύστοχος όρος μόνο αν δεχθούμε ότι ήταν ένας εναγκαλισμός θανάτου. Μας είπε ότι σταμάτησε όταν ένιωσε ότι ήταν λιπόθυμη. Την πλάκωσε με όλο του το σώμα για να διασφαλίσει ότι δεν θα αντιδράσει. Η Καρολάιν δεν ήταν όρθια και δεν κινούνταν στο χώρο, η κίνηση που καταγράφηκε στο ρoλόι της ήταν από την κίνηση των χεριών της. Ένιωθε κάθε στιγμή ότι βρισκόταν σε επιθανάτια αγωνία. Σταμάτησε μόνο όταν πέτυχε τον σκοπό του. Δεν έκανε τίποτα για να αντιστρέψει την κατάσταση. Ευτυχώς ο κατηγορούμενος δεν σκέφτηκε να αφαιρέσει το έξυπνο ρολόι από το χέρι της Καρολάιν και αυτό είναι θεία δίκη. Η ιατροδικαστής κ. Σπηλιοπούλου είπε ότι το άτομο βρίσκονταν σε κατάσταση μεγάλου στρες. Όλο αυτό λειτούργησε έξι λεπτά. Κατά την ιατροδικαστή ο θάνατος ήταν αγωνιώδης και ακαριαίος».
Να απορριφθεί το αίτημα για βρασμό
Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορούμενου ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής: «… Ο κατηγορούμενος δυναμίτισε την υπερασπιστική του γραμμή. Δυσκολεύτηκε πολύ να περιγράψει μια κατάσταση που να αποδεικνύει υπερδιέγερση. Αρκέστηκε στο να επιρρίψει ευθύνες στο θύμα, μίλησε για εξάρσεις θυμού της Καρολάιν. Είπε εκείνο το βράδυ, το θύμα απώθησε το μωρό στο λίκνο. Είπε ότι αυτό τον κινητοποίησε. Του ζητήθηκε να μας πει γιατί ωθήθηκε στην απώλεια διαύγειας. Δεν περιέγραψε όμως κάτι βίαιο. Ο μηχανισμός του θανάτου έλαβε χώρα ενώ το θύμα κοιμόταν. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος έκανε την αυτοκριτική του ως σύζυγος. Πραγματικά με όλο το σεβασμό στη θέση του, πολλές φορές αναρωτήθηκα κατά την απολογία του, αν καταλάβαινε αν έχει επαφή με το περιβάλλον και αν καταλαβαίνει τι λέει. Επιμήκυνε την απολογία του επί ώρες για να φτάσει στο έγκλημα, για να μας πείσει ότι κάτι απρόσμενο έγινε εκείνο τα βράδυ και κατέληξε σε αυτό το τέλος. Καθώς ο χρόνος περνούσε είναι απορίας άξιον πως εξακολουθούσε να έχει θυμό και γιατί συνεχώς ζητούσε συγγνώμη από το θύμα που κοιμόταν. Τα απέδωσε όλα σε σπασμωδικές κινήσεις ακόμη και το δέσιμο των χεριών του θύματος πισθάγκωνα. Δεν μπορούσε βάσιμα να ισχυριστεί ότι ήταν επικίνδυνη η Καρολάιν για το μωρό. Μας μίλησε για αδέξια κίνηση της μητέρας προς το μωρό χωρίς καμία σκοπιμότητα. Όμως ο ίδιος μας έλεγε ότι ήταν υπεροχή μητέρα, γενναία και ώριμη. Επομένως πού καταλήγουμε; Διατυπώνω τη σκέψη ότι ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή. Ο ίδιος πολύ καλά στο βάθος της ψυχής του γνωρίζει ότι δεν υπήρχε καμία προφανής αιτία. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Όλα αυτά που είπε ότι τράβαγε τα μαλλιά του και έκλαιγε δεν συνάδει με τις καταθέσεις των αστυνομικών ούτε με τη δολοφονία του σκυλιού. Έχω την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν έχει την αίσθηση της συντριβής. Ακόμη και το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίπτεται από το ότι ο ίδιος εναπόθεσε στο σώμα της νεκρής μάνας το παιδί. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητάς του. Ήθελε να καταστήσει το παιδί μέρος του σκηνικού του φόνου. Για να παραμείνει εκείνος αλώβητος από την αστυνομική διαδικασία που ακολουθούσε. Η βία που ασκήθηκε ήταν τέτοια που της παραμόρφωσε το πρόσωπο. Το ζώο βασανίστηκε όσο και η κοπέλα».
Άφησε πίσω του δύο ζωντανά θύματα...Θα περίμενα να δω συντριβή μετά από τόση σκληρότητα
«Δικαιοσύνη θα αποδοθεί για αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία, αλλά δεν θα αποδοθεί ηθική δικαίωση στα θύματα που ζουν: την κόρη και την μητέρα της Καρολάιν», είπε η εισαγγελέας στην αγόρευση της που ολοκληρώθηκε πριν τις 11 το πρωί.
Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με "πολύ μεγάλο Εγώ", ο οποίος «έχει την ανάγκη να είναι ο κυρίαρχος των πραγμάτων και όλες οι ενέργειες στρέφονται γύρω από το εγώ του» είπε.
Σύμφωνα με την Εισαγγελέα ίσως η αιτία του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά βρίσκεται σε αυτό το παθολογικό στοιχείο της προσωπικότητας του δράστη, ο οποίος αρνήθηκε να κατανοήσει πως οι συνθήκες μεταβάλλονται
«Κατά τη διαδικασία της ωρίμανσής της η Καρολάιν εξέφρασε την ανάγκη να μεταβάλει τους όρους της ζωής της. Ίσως ο κατηγορούμενος να τη σκότωσε για αυτόν ακριβώς τον λόγο .. Γιατί δεν μπορούσε να την ελέγξει. Εξιδανίκευσε τη ζωή τους και δεν είχε την ευελιξία να καταλάβει ότι οι συνθήκες μεταβάλλονται» τόνισε.
Αναφερόμενη στην 20χρονη Καρολάιν η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε πως από τα ημερολόγιά της, διαφαίνεται «ένας άνθρωπος που προβληματίζεται και αναζητά την χαρά, τη ζωή. Είναι συγκλονιστικό ότι η Καρολάιν αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. Ασφυκτιά, όμως το τραγικό είναι ότι η Καρολάιν ήθελε να σώσει την οικογένεια της με κάθε τρόπο».
Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός από όλη τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου που ομολόγησε το έγκλημα του, απουσιάζει το στοιχείο της συντριβής. Εχω μια εικόνα ανθρώπου με λεπτές συγκινησιακές αντιδράσεις, αλλά όχι ενός ανθρώπου με συντριβή. Έχει επίγνωση της σκληρότητάς του…Θα περίμενα ο κατηγορούμενος να αναλάβει την ευθύνη όσων έγιναν και να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η τιμωρία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ξεφεύγει από τα όρια της ανθρώπινης δικαιοσύνης, προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με το Θεό από τον οποίο ζήτησε συγνώμη» είπε στο κλείσιμο της αγόρευσης της.
Λίγο νωρίτερα αναφερόμενη στη θανάτωση της Ρόξυ, η εισαγγελέας τόνισε πως αμέσως μετά τον φόνο της Καρολάιν «ο κατηγορούμενος οργανώθηκε ταχύτατα και σκότωσε το σκυλάκι με αδιανόητη σκληρότητα».
Είπε, επίσης, πως το ζώο βασανίστηκε, όπως και η κοπέλα, για να σωθεί, χωρίς να τα καταφέρει. «Ήταν ένα πλάσμα σημαντικό για την Καρολάιν. Όσο κι αν λέει ο κατηγορούμενος ότι αγαπούσε το ζώο όπως η Καρολάιν, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Ήταν ένα από τα ζητήματα που τον πρόδωσαν. Κανένας ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει έτσι τελετουργικά το σκυλί. Το κρέμασμα παρέπεμπε είτε σε Μαφία είτε στον ίδιο, δεν υπήρχε τρίτη λύση. Μας είπε εδώ πόσο αγαπούσε τα ζώα και κρέμασε την μικρή σκυλίτσα έτσι; Πρόκειται περί ακραίου κυνισμού ή σχάσης προσωπικότητας».
Η Εισαγγελέας πλην της ανθρωποκτονίας και της θανάτωσης του κουταβιού, ζήτησε την ενοχή του 34χρονου και για τα πλημμελήματα που του αποδίδονται για την ψευδή κατάθεση και την ψευδή καταμήνυση, αδικήματα που διέπραξε για να επιτύχει την συγκάλυψη των εγκλημάτων του.
«Κέρδισε 37 ημέρες» είπε η Εισαγγελέας και συνέχισε: «Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα εγκλήματα είναι ότι ο κατηγορούμενος υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων. Έφτιαξε ένα σκηνικό, άσκησε ασυλλόγιστη και υπέρμετρη βία προσπαθώντας να πείσει ότι οι άγριοι ληστές προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στο θύμα επειδή αντιστάθηκε ενώ τους είχε δώσει χρήματα».
Η διαδικασία συνεχίζεται με αγορεύσεις δικηγόρων.