Μητρόπολη Φωκίδας προς Αστυνομία: Ελέγξτε ναούς και μονάς 

 
Μητρόπολη Φωκίδας προς Αστυνομία: Ελέγξτε ναούς και μονάς 

Ενημερώθηκε: 20/11/21 - 12:47

Πριν από περίπου ένα μήνα ο μητροπολίτης Φωκίδος κ.Θεόκτιστος αλλά και πολλοί ιερείς ασθένησαν από κορωνοϊό με αποτέλεσμα να κλείσει για 15 μέρες η τοπική μητρόπολη.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον κ.Θεόκτιστο να στείλει επιστολή στην αστυνομική διεύθυνση με την οποία ζητά εντατικοποίηση των ελέγχων για τον κορωνοϊό σε ναούς και μονές.

Από την πλευρά του ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φωκίδος, Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι “ήδη ο Μητροπολίτης ενώ είναι εμβολιασμένος, τον κόλλησαν οι ιερείς μέσα στον ναό. Κόλλησαν όλα τα γραφεία. Κοντέψαμε να πεθάνουμε. Κάποιοι εξ ημών νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών σε άσχημη κατάσταση εξ αιτίας του ότι κάποιοι εντός των ιερών ναών δεν τηρούσαν τα μέτρα.Ο Μητροπολίτης από αγάπη έστειλε εγκυκλίους προς τους ιερείς, να ανακοινωθούν προς τους ψάλτες, επιτρόπους, προς τους χριστιανούς» - συνόψισε ο π. Νεκτάριος, αναφέροντας ωστόσο πως και πάλι κάποιοι δεν πειθαρχούσαν στα μέτρα.

Η επιστολή 

Η πανδημία covid-19 επανέρχεται δυναμικά εις την γλυκυτάτη πατρίδα μας σκορπίζοντας τον θάνατο εις αδελφούς και συνανθρώπους μας.Ως υπεύθυνος Ιεράρχης και μέλος της Εκκλησίας της Ελλάδος πολλάκις ενημερώσαμε τις ιερές μονές και τις ενορίες μας για τα μέτρα τα οποία πρέπει να τηρούν άπαντες σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας.Εν τούτοις με λύπη μας πληροφορούμεθα δια περιπτώσεις μοναστηριών και ενοριών της επαρχίας μας που δεν εφαρμόζουν τον νόμο και γίνονται αιτία διασποράς του covid-19.

Εμείς ως ιεράρχης πέραν της ενημερώσεως την οποία έχουμε κάνει , ο νόμος της πολιτείας δεν μας δίδει κάποιο άλλο δικαίωμα επεμβάσεως. Εσείς όμως εκ του νόμου έχετε κάθε δικαίωμα επεμβάσεως ώστε να τηρηθούν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας. Επί τούτου παρακαλούμε όπως συχνά -πυκνά ελέγχετε ιεράς μονάς και ενορίας της επαρχία μας για να διαπιστώνετε εάν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα της Πολιτείας. Εις περίπτωσιν που δεν εφαρμόζονται να εφαρμοστεί ο νόμος.