Φτιάξτε το πιο λαχταριστό προφιτερόλ - Μία συνταγή του Cook Beef

 
Φτιάξτε το πιο λαχταριστό προφιτερόλ - Μία συνταγή του Cook Beef

Ενημερώθηκε: 05/06/21 - 20:59

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό προφιτερόλ? Η απάντηση είναι κανείς! Ο Νίκος Θωμάς και ο Σάββας Ληχανίδης έδειξαν τη δική τους, εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Δείτε αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία βήμα – βήμα για να το φτιάξετε κι εσείς:

Υλικά

Για τα σου:

150 γρ. αλεύρι

125 γρ. γάλα

125 ml νερό

125 γρ. βούτυρο

5 αυγά

Μία πρέζα αλάτι

Για την κρεμ πατισερί:

1 λίτρο γάλα

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. κορν φλάουρ

6 κρόκους αυγών

250 γρ. ζάχαρη

1 στικ βανίλιας

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

250γρ. κουβερτούρα

250 ml γάλα

50 κρέμα γάλακτος

60 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για τα σου:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε μονομιάς το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να «ψηθεί» η ζύμη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μίξερ με φτερό. Αρχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις το μείγμα μας ενσωματώσει όλα τα αυγά το μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και «κόβουμε» σου. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς, τον κλείνουμε και βάζουμε μέσα τα σου για 6 λεπτά. Μετά ανάβουμε το φούρνο και ψήνουμε τα σου στους 160 βαθμούς αέρα.

Για την πατισερί:

Βάζουμε ζάχαρη, βανίλια και γάλα σε μια κατσαρόλα. Σε μια μπασίνα χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα μεταφέρουμε σιγά σιγά το μείγμα μέσα στη μπασίνα με τα αυγά για να πάρουν θερμοκρασσία. Επανατοποθετούμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν πάρει την πρώτη βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλο το βούτυρο παγωμένο.

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Σε ένα δοχείο βάζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά με ένα μπίμερ χειρός μέχρι να αποκτήσει ωραία υφή