Ετοιμάζεται η πλατφόρμα καταχώρησης αιτημάτων για γραφειοκρατικά θέματα

 
Μέσω της πλατφόρμας θα ζητούνται τα απαραίτητα δικαιολογητικά – Στόχος να αντιμετωπίζουν οι επενδυτές λιγότερη γραφειοκρατία

Ενημερώθηκε: 04/04/21 - 21:53

Ετοιμάζεται ειδική πλατφόρμα, στην οποία θα καταχωρίζονται τα αιτήματα μεγάλων επενδύσεων και μέσω αυτής θα ζητούνται τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με στόχο οι επενδυτές να αντιμετωπίζουν λιγότερη γραφειοκρατία.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών-Οικονομολόγων (ΠΑΕΛΟ) ότι προέκυψε από τη χθεσινή διαδικτυακή συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη με θέμα: «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση - λογιστές και επιχειρήσεις» στο κανάλι της ένωσης ( Youtube ΠΑΕΛΟ ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συζήτηση ήταν τα εξής:

1.Ξεκινά η εφαρμογή έναρξης ατομικής επιχείρησης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και επομένως καταργείται η υποχρεωτική επίσκεψη στα μητρώα των εφοριών.

2.Θα ξεκινήσει άμεσα η διασύνδεση του ΓΕΜΗ με τα μητρώα των εφοριών και του ΕΦΚΑ, και επομένως δεν θα απαιτείται μετά από κάθε μεταβολή στο ΓΕΜΗ (τροποποίηση καταστατικού, εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, αλλαγή διαχειριστή κ.λπ.) η επίσκεψη σε Δ.Ο.Υ και ΕΦΚΑ και κατά συνέπεια εξοικονομούνται πολύτιμες εργατοώρες για τους λογιστές.

3.Δρομολογείται η ηλεκτρονική υπογραφή των λογιστών -φοροτεχνικών σε συνάρτηση με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τους και σε συνεργασία με τα επιμελητήρια.

4.Με την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δημοσίου η ανταπόκριση των δημοσίων υπηρεσιών ως προς την εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων θα είναι άμεση.

5.Θα δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα όπου θα καταχωρούνται τα αιτήματα μεγάλων επενδύσεων και από αυτήν θα ζητούνται τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται, με στόχο οι επενδύσεις να γίνουν περισσότερο φιλικές (ως προς το θέμα της γραφειοκρατίας ) στους επενδυτές.

6.Απο τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης θα σχεδιασθεί και θα δημιουργηθεί το νέο ΕΡΓΑΝΗ και το ΝΕΟ TAXIS, ώστε και τα δύο να εκσυγχρονιστούν.

7.Τέλος, για την εφαρμογή του mydata, τόσο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου όσο και οι εκπρόσωποι της ΠΑΕΛΟ τόνισαν ότι χρειάζεται χρόνος, εκπαίδευση και σίγουρα πρόγραμμα επιδότησης (για εξοπλισμό, εκπαίδευση προσωπικού, ασφάλεια προσωπικών δεδομένων) για επιχειρήσεις και λογιστές, ώστε η εφαρμογή του να γίνει χωρίς προβλήματα και με απόλυτη επιτυχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ