Moderna: Ξεκίνησε η τελική φάση δοκιμής του πιθανού εμβολίου

 
Moderna: Ξεκίνησε η τελική φάση δοκιμής του πιθανού εμβολίου

Ενημερώθηκε: 27/07/20 - 15:06

Η Moderna ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε την τρίτη και τελική φάση της δοκιμής του πιθανού εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι χθες Κυριακή η Moderna ανακοίνωσε ότι έλαβε επιπλέον 472 εκατ. δολάρια από την Αρχή Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης των ΗΠΑ (BARDA) για την υποστήριξη της ανάπτυξης του εμβολίου της. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει πλέον το πρόγραμμα του εμβολίου με συνολικά περίπου 1 δισ. δολάρια και το έχει επιλέξει ως ένα από τα πρώτα που θα εισέλθουν σε ευρεία φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους.

Η κλινική δοκιμή φέρει την ονομασία COVE και είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχήματος Operation Warp Speed της κυβέρνησης των ΗΠΑ με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης, παραγωγής και διανομής φαρμάκων και εμβολίων κατά της Covid-19. Οι κλινικές δοκιμές, στις οποίες θα συμμετάσχουν έως και 30.000 άτομα, διενεργούνται σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ και με το BARDA.

Η Moderna είχε αναφέρει πριν από εβδομάδες ότι σχεδίαζε να ξεκινήσει τη δοκιμή Φάσης 3 αυτή τη Δευτέρα. Η ημερομηνία των δοκιμών προέκυψε μετά από δημοσιεύματα στους ιστότοπους Stat και Reuters για συγκρούσεις μεταξύ της εταιρείας και των κυβερνητικών επιστημόνων, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη των δοκιμών, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 9 Ιουλίου.

Κύριος στόχος των δοκιμών είναι η πρόληψη της ανάπτυξης συμπτωμάτων της νόσου Covid-19, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η τιμή της μετοχής της Moderna Inc αυξήθηκε κατά 11% μετά την ανακοίνωση και πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ. Ενώ από την αρχή του έτους μέχρι τώρα, η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει άνοδο κατά 274%.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ