Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Βιασμός μέσα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις

 
Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Βιασμός μέσα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις

Ενημερώθηκε: 01/08/16 - 15:14

Φρουρός ασφαλείας στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο συνελήφθη με την κατηγορία ότι βίασε γυναίκα πυροσβέστη, την ώρα που κοιμόταν στο Ολυμπιακό Πάρκο, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων. Ο Τζενίβαλ Φερέιρα Μέντες πιστεύεται ότι έβαλε το χέρι του κάτω από την μπλούζα της γυναίκας τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η πυροσβέστης κοιμόταν με μια προσωρινή εγκατάσταση στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο, στο οποίο τα αγωνίσματα θα ξεκινήσουν στις 11 Αυγούστου.

Ο Μέντες συνελήφθη στο σημείο της επίθεσης και αντιμετωπίζει την κατηγορία "της σεξουαλικής συνεύρεσης με ευάλωτο άτομο". Αν κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινή ακόμα και 15 χρόνων.

Η υπόθεση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά "επεισοδίων" που συμβαίνουν στο Ρίο, 24ωρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών: Το Σάββατο κατέρρευσε η βασική εξέδρα εκκίνησης των σκαφών ιστιοπλοϊας και ένα πτώμα βρέθηκε να επιπλέει στα μολυσμένα νερά της παραλίας. Αστυνομικοί και πυροσβέστες πραγματοποιούν συνεχώς πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς τους και προειδοποιούν οτι η πόλη του Ρίο δεν θα είναι ασφαλής στις δυο εβδομάδες των αγώνων.

Στο ποδηλατοδρόμιο κοιμόταν προσωρινά η άτυχη γυναίκα και οι συνάδελφοί ττης