Για 21η ημέρα αναζητούνται οι σοροί δύο παιδιών και μίας γυναίκας, σε Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο τα οποία ο καθ’ ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνος, παραδέχθηκε ότι έριξε, αφού πρώτα τα τοποθέτησε σε ταξιδιωτικές βαλίτσες.
Με το σύστημα Sonar ενισχύονται από σήμερα οι έρευνες για την ανεύρεση των σορών των θυμάτων του καθ` ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου
Όπως αναφέρει το οι αρχές ανέμεναν την άφιξη του τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματος Sonar, που έφθασε χθες στην Κύπρο και θα ενισχύσει τις προσπάθειες για εντοπισμό των σορών που αγνοούνται, με την ελπίδα ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα θα αποδώσει καρπούς στις έρευνες.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δοκιμαστικές έρευνες με το Sonar,άρχισαν στις 10 στη Λίμνη Μεμί, ενώ αυτή την ώρα αναμένεται να αρχίσουν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ισπανού χειριστή του Sonar, Αλεχάντρο Παλμέιρα, το Sonar θα πραγματοποιήσει σάρωση, ανάλυση με καταγραφή και ακολούθως θα γίνει ανάσυρση οποιουδήποτε αντικειμένου.
Οτιδήποτε καταγραφεί θα αναλυθεί και ακολούθως θα γίνει η ανάλυση.
Η επιχείρηση σάρωσης θα είναι πολύωρη και σήμερα η διαδικασία θα είναι αποκλειστικά για σάρωση, καταγραφή και ανάλυση του βυθού.
O Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, δημοσίευσε χθες βράδυ φωτογραφία του συστήματος sonar
Τα συγκεκριμένα μηχανήματα (Sonar) είναι ηχοεντοπιστικά. Συγκεκριμένα πρόκειται για ηλεκτροακουστικές συσκευές που εκμεταλλεύονται τη διάδοση των κυμάτων ηχητικής ενέργειας μέσα στη θαλάσσια μάζα, όπως ακριβώς τα συστήματα ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου εκμεταλλεύονται τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην ατμόσφαιρα και γενικότερα στον ελεύθερο χώρο.
Στις έρευνες με τη χρήση του Sonar, θα συνδράμουν το ΚΣΕΔ, η CYTA και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας ώστε να το μετατρέψουν παγκόσμιο γεωγραφικό σύστημα αναφοράς σε τοπικό, ώστε αυτό να δίδει ακριβείς συντεταγμένες.
Εάν δεν πετύχει η χρήση του συστήματος Sonar, τότε θα χρησιμοποιηθεί ειδικό ραντάρ διείσδυσης εδάφους.