Άκης Πετρετζίκης: Έτσι φτιάχνω τη μαγειρίτσα...

 
Άκης Πετρετζίκης: Έτσι φτιάχνω τη μαγειρίτσα...

Ενημερώθηκε: 24/04/19 - 11:07

Μαγειρίτσα: Δείτε τη συνταγή και την εκτέλεση της από τον Άκη Πρετζερίκη.

-Τοποθετούμε την κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
-Βάζουμε μέσα τη συκωταριά, τις φέτες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
-Αφαιρούμε τον αφρό ανά διαστήματα. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
-Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
-Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα.
-Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά.
-Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά.
-Στη συνέχεια, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, το μαρούλι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
-Προσθέτουμε το ρύζι, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.


Για το αυγολέμονο

-Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
-Βάζουμε αργά 5-6 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό της μαγειρίτσας και ανακατεύουμε συνεχόμενα.
-Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ανακινώντας την κατσαρόλα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
-Προσθέτουμε τον άνηθο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
-Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, άνηθο και πιπέρι.