Μαραντόνα: Ο Μπέιλ έχει κάνει περισσότερα για την χώρα του από τον Ρονάλντο

 
Μαραντόνα: Ο Μπέιλ έχει κάνει περισσότερα για την χώρα του από τον Ρονάλντο

Ενημερώθηκε: 06/07/16 - 17:25

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό της Πορτογαλίας με την Ουαλία, υποστήριξε ότι ο Γκάρεθ Μπέιλ υπήρξε περισσότερο καθοριστικός για την ομάδα του, παρά ο Κριστιάνο Ρονάλντο για τη δική του.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, όπου όμως παρακολουθούμε παίκτες όπως ο Ρονάλντο και Μπέιλ. Πρόκειται για ιδιαίτερους παίκτες, με εξαιρετικό έλεγχο της μπάλας, ταχύτητα και σουτ. Είναι πάντα αποφασιστικής σημασίας, γιατί μπορούν να δημιουργήσουν σε κρίσιμες στιγμές. Μέχρι στιγμής, ο Μπέιλ συνέβαλε περισσότερο στην επιτυχία της Ουαλίας από ότι ο Ρονάλντο για την Πορτογαλία,» είπε ο διάσημος Αργεντινός στην ανάλυση που έκανε στους Times της Ινδίας.

«Όμως φτάνοντας σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης, χωρίς σημαντική συμβολή από το κεντρικό αστέρι της, αυτό δείχνει την ένωση της πορτογαλικής ομάδας. Ο νεαρός Ρενάτο Σάντσες έχει μεγάλη επιρροή στη μεσαία γραμμή και ο Πέπε παρέχει σταθερότητα στην άμυνα,» πρόσθεσε.

«Σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες στα ημιτελικά, η Πορτογαλία έφτασε με δυσκολία, χωρίς να έχει κερδίσει έναν αγώνα στην κανονική διάρκεια. Αλλά έδειξε τακτική ωριμότητα και είναι στα ημιτελικά για ακόμα μία φορά. Είναι δύσκολο να μιλάμε για φαβορί σε αυτό το στάδιο του τουρνουά, αλλά η Ουαλία έχει πλεονέκτημα. Όμως η ατομική έμπνευση μπορεί να είναι αποφασιστική και η Πορτογαλία μπορεί να υπολογίζει στον Ρονάλντο. Στα 31 του, θα πρέπει να σκεφτεί ότι αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία σε διεθνές επίπεδο ,» συμπλήρωσε ο Μαραντόνα.

Επίσης όπως αναφέρουν μέσα ενηέρωσης στην Αργεντινή, ο Μαραντόνα προσφέρθηκε να καθίσει στον πάγκο της Αργεντινής στους Ολυμπιακούς Αγώνας του Ρίο, καλύπτωντας το κενό που άφησε ο Τάτα Μαρτίνο με την παραίτησή του.