«Ας το καταλάβουν όλοι: Το αφήγημα της Ελλάδας που για να συμμαζέψει τα οικονομικά της πρέπει να φτωχύνει, πέθανε. Η Ελλάδα πρέπει να πλουτίσει! Και αν εμείς εδώ δεν βρούμε τον τρόπο, τότε δεν είμαστε αντάξιοι, ούτε του λαού, ούτε της ιστορίας…»
Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε την ομιλία του στη Βουλή για το νέο πολυνομοσχέδιο ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, εκφράζοντας για μία ακόμα φορά την πλήρη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο και τα μέτρα που περιλαμβάνει.
Ο κ Νικολόπουλος, κατά την ομιλία, υπογράμμισε πως η διαδικασία που διεξάγεται στη Βουλή, ενώ αφορά την κοινωνία, επί της ουσίας δεν ακούει και δεν λαμβάνει υπόψη την άποψη της κοινωνίας και την πραγματικότητα που βιώνει.
«Που βρίσκεται η πατριωτική, κοινωνική δεξιά και που, η λαϊκή και ευαίσθητη αριστερά για να στηρίξουν τις ελπίδες του λαού και να τον βγάλουν από τον Γολγοθά;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως οι πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν βρει ακόμα το πολιτικό θάρρος, την τόλμη και την εφυία να αναλάβουν την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου που δεν θα στηρίζεται σε αέναες περικοπές και ψευτο-μεταρρυθμίσεις, αλλά θα έχει ουσιαστικό αναπτυξιακό πρόσημο.
Ν. Νικολόπουλος: Ο Αμβρόσιος «έβαλε φωτιά» στα ράσα Ιερώνυμου και Άνθιμου
«Ρυθμίσεις σαν και αυτές που έχουμε μπροστά μας, δεν μπορώ να ψηφίσω. Δεν τις πιστεύω, δεν τις στηρίζω, δεν τις υπακούω» τόνισε, μιλώντας για την ανάγκη ενός νέου αναπτυξιακού αφηγήματος.
«Αντί γι’ αυτό, χρειαζόμαστε ένα άλλο πολυνομοσχέδιο που να ασχολείται με την ανάπτυξη και να επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Θα ψήφιζα με όλη μου την καρδιά ένα σχέδιο που θα παρουσίαζε ένα σαφές αναπτυξιακό αποτύπωμα και θα κινείται επιτέλους μακριά από την λογική της αέναης δημοσιονομικής περιστολής και των ψευδεπίγραφων μεταρρυθμίσεων.
Νίκος Νικολόπουλος: Κύκλωμα-μαμούθ πάντρευε εικονικά κόσμο και… κοσμάκη!
Αναρωτιέμαι πότε θα συζητήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο εθνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης; Όλες οι χώρες της ΕΕ πρόσφατα και οι ΗΠΑ έχουν προδιαγράψει τους βασικούς άξονες της οικονομικής τους πολιτικής και των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων σε ένα πενταετές νομοσχέδιο. Εκεί συμπυκνώνεται το σύνολο των πολιτικών και των κατευθύνσεων αλλά και των προτεραιοτήτων που πρέπει να έχει η οικονομία. Διαμορφώνουν με αυτό τον τρόπο τον οδικό χάρτη της οικονομικής πολιτικής.
Ερωτώ: έχουμε κάτι αντίστοιχο;» ανέφερε μεταξύ άλλων, για να προσθέσει πως οι οικονομίες δεν βγαίνουν από την κρίση μόνο με μεταρρυθμίσεις ούτε πολύ περισσότερο με δημοσιονομική περιστολή, αλλά με ενίσχυση της κατανάλωσης, με επενδύσεις (δημόσιες και ιδιωτικές) με κλαδικές πολιτικές, με αναπτυξιακά προγράμματα και κίνητρα.