Δύο συλλήψεις μετά τη δολοφονία του αστυνομικού και της συζύγου του στη Γαλλία

 
Δύο συλλήψεις μετά τη δολοφονία του αστυνομικού και της συζύγου του στη Γαλλία

Ενημερώθηκε: 14/06/16 - 14:11

Δύο άτομα ετέθησαν υπό κράτησιν σήμερα το πρωί στη Γαλλία στο πλαίσιο των ερευνών για τη διπλή δολοφονία χθες το βράδυ του αστυνομικού και της γυναίκας του, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Τα δύο άτομα ανήκουν στο περιβάλλον του Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης του επίλεκτου αστυνομικού σώματος Raid στην κατοικία των θυμάτων στο Μανιανβίλ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επίθεση έχει προκαλέσει φόβους στις τάξεις της γαλλικής Αστυνομίας ότι οι αστυνομικοί γίνονται πλέον στόχοι εξτρεμιστών. Αντιδρώντας, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε πως σήμερα Τρίτη οι αστυνομικοί θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν τα υπηρεσιακά όπλα τους μαζί τους αφού φύγουν από την υπηρεσία τους.

Από τις αρχές του έτους οι γαλλικές αρχές έχουν συλλάβει περισσότερα από 100 πρόσωπα ως ύποπτα για τρομοκρατία, και παρ' όλ' αυτά η απειλή συνεχίζει να είναι μεγάλη.

Υπάρχουν φόβοι και για τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που αυτή την περίοδο διεξάγεται στη Γαλλία. Ο δράστης της χτεσινής δολοφονίας, σύμφων αμε πληροφορίες, απείλησε και με χτύπημα στη διοργάνωση, λέγοντας ότι το Euro θα γίνει νεκροταφείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρομοκρατική δολοφονία αστυνομικού διευθυντή στο Παρίσι, την ευθύνη ανέλαβε ο ISIS