Φως στο τούνελ: Καταδίκες στην υπόθεση της καθηγήτριας χορού από την Κηφισιά

 
Φως στο τούνελ: Καταδίκες στην υπόθεση της καθηγήτριας χορού από την Κηφισιά

Ενημερώθηκε: 11/07/20 - 11:42

Φως στο τούνελ: Δεκαοχτώ χρόνια μετά την εξαφάνιση της Μαριάννας Κοντούλη, η αυλαία στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης έπεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, δύο επιχειρηματίες και ένας γιατρός βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία και της απάτης. Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους μόνο για την πρώτη. Η δεύτερη κατηγορία κρίθηκε απαράδεκτη λόγω του νέου νόμου 4689/2020 αφού η άσκησή της είχε γίνει αυτεπαγγέλτως και όχι μετά από μήνυση.

Η υπόθεση που αποκάλυψε το Τούνελ, αφορούσε τις περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων της Κοντούλη, συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων, την χρονική περίοδο 2004-2007 στην περιοχή του Αλμυρού.

Σύμφωνα με την απόφαση, στον 65χρονο επιχειρηματία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Στον γιατρό από την Αττική και στον έτερο επιχειρηματία επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης τρεισήμισι και τεσσάρων ετών αντίστοιχα επίσης μετατρέψιμες προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Τούνελ

Το μεγάλο ερώτημα σχετικά με την τύχη της Κοντούλη παραμένει αφού παρά το γεγονός ότι θεωρείται νεκρή, η σορός της δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του “”, έχει πλέον κηρυχτεί σε αφάνεια με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

  

Η δίκη διήρκησε πέντε περίπου μήνες και κατέθεσαν συνολικά 12 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης. Το “Τούνελ” είχε κληθεί να καταθέσει στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που εντόπισε από την έρευνά του.

Η καθηγήτρια μπαλέτου χάθηκε σε ηλικία 70 χρόνων το καλοκαίρι του 2002 από την Αμαλιάπολη Μαγνησίας όπου έμενε τα τελευταία χρόνια. Ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Πριν από χρόνια διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά, όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθεί, είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Αλμυρού, στο εξοχικό της. Μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση της Μαριάννας Κοντούλη, το “Τούνελ” αποκάλυψε πληρεξούσια έγγραφα, που φαίνεται να είχαν στην κατοχή τους διάφορα άτομα, τα οποία όπως αποκάλυψε η ειδική δικαστική γραφολόγος Μαρία – Μάγδα Καμπούρη, ήταν πλαστά. Με αυτά τα πληρεξούσια, τα άτομα που φέρονται να την είχαν πλαισιώσει, προχώρησαν σε διάφορες αγοραπωλησίες στο όνομά της, παρά το γεγονός ότι η ίδια ήταν άφαντη.

Η εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει από το 2008, όταν η ετεροθαλής αδερφή της αγνοούμενης Ελένη Κοντούλη, κατέθεσε την πρώτη αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Όλα αυτά τα χρόνια τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της Παναγιώτης Βέρρος έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα για την αλήθεια κάνοντας την προσωπική τους έρευνα και εντοπίζοντας σημαντικά στοιχεία που βοήθησαν τη Δικαιοσύνη στο έργο της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ