O Λάκης Λαζόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Τηλεθεατής» και μίλησε για την τηλεόραση.
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα δελτία ειδήσεων, αλλά και για το ταλέντο που δεν υπάρχει πλέον στην τηλεόραση.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Ποιοι θα συμπράττουν μαζί σας;
«Κάθε εκπομπή θα έχει τις δικές της εκπλήξεις. Τα πρόσωπα θα αποφασίζονται σε σχέση με την επικαιρότητα και σε σχέση μ' αυτά που γράφονται. Δεν είναι κάτι που γράφεται τώρα, για να ξέρω ποιοι θα συμπράξουν. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ακόμα σε επαφές. Μιλάμε, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τους τομείς αυτούς τρέχουν τα θέματα, είναι άπειρα τα τεχνικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Δίνουμε μάχη με το χρόνο, όπως λένε και οι γιατροί».
Έχει χαθεί το μέτρο στη μικρή οθόνη;
«Θα έλεγα ότι έχει χαθεί το ταλέντο. Βλέπεις εξαιρετικούς ηθοποιούς στο θέατρο και βεβαίως υπάρχουν πάρα πολύ καλοί ηθοποιοί που δουλεύουν στην τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η γραμμή που δόθηκε στην τηλεόραση, ακολούθησε με έναν τρόπο τη μακρινή για τους νεότερους εποχή της δικτατορίας. Δηλαδή, ανώδυνα θεάματα, χαζή χαρά, γέλια άνευ λόγου, ψεύτικα πρόσωπα. Η πραγματικότητα εξορίστηκε από τα κανάλια. Είμαστε πνευματικά ό,τι καταναλώνουμε. 'Οταν όλη τη μέρα βλέπεις αδιάφορα θεάματα, σίγουρα περνάει η ώρα, αλλά σίγουρα και το μυαλό βυθίζεται».
Παρακολουθείτε τα δελτία ειδήσεων;
«Έχω πάρα πολύ καιρό να παρακολουθήσω δελτίο ειδήσεων. Συνεχίζω να είμαι ένας αδιόρθωτος αναγνώστης εφημερίδων. Ενημερώνομαι και από το δικό μου site και από άλλα. Τηλεόραση δεν προλαβαίνω να βλέπω, αλλά τώρα, λόγω της εκπομπής, υποχρεωτικά θα δω πολλή».
Η κοινωνία συνεχίζει να έχει το στόμα κλειστό και μόνο οι δημοσιογράφοι να αρθρώνουν λόγο;
«Η κοινωνία έχει το στόμα ανοιχτό. Οι δημοσιογράφοι, όμως, ακούν μόνο τις φωνές και τους ανθρώπους που, κατά τη γνώμη τους, εξυπηρετούν τις εντολές που τους έχουν δοθεί. Ναι, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ένα από τα σημαντικότερα λάθη αυτής της εποχής είναι οι δημοσιογράφοι, από τους οποίους λίγοι έχουν αληθινή παιδεία, διαμορφώνουν όλες τις απόψεις, περί πολιτισμού, τέχνης, πολιτικής. Και βεβαίως είναι η πρώτη εποχή που βλέπουμε να υπάρχουν τόσοι πολλοί συντηρητικοί δημοσιογράφοι κι ακόμα περισσότεροι εγκάθετοι. Μέσα στα έντυπα, μέσα στα sites, μπορείς να ξεχωρίσεις και κάποιες φωνές πιο ελεύθερες. Υπάρχουν και τέτοιοι δημοσιογράφοι, αλλά η σοβαρή πλειοψηφία και μάλιστα η τηλεοπτική πλειοψηφία είναι... Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από το "Τσαντίρι". Ξεκινάμε!»...