Συνταγή για κορμό σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

 
Συνταγή για κορμό σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

Ενημερώθηκε: 12/04/20 - 17:08

Συνταγή για κορμό σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες που είναι ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι σας δόνουμε σήμερα. Ο χαλβάς, το ταχίνι, σταφίδες και τα φουντούκια του δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά

- 350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

- 1 κουτ. σούπας μέλι

- 120γρ. ταχίνι

- 2 κουτ. σούπας κακάο

- 400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)

- 150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)

- 150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Εκτέλεση

- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

- Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.

- Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

- Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr