Συνταγή για κορμό σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες που είναι ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι σας δόνουμε σήμερα. Ο χαλβάς, το ταχίνι, σταφίδες και τα φουντούκια του δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά
- 350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 120γρ. ταχίνι
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
- 150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
- 150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)
Εκτέλεση
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
- Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.
- Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
- Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr