Συνταγή για Χούμους: Η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου μας δίνει μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για σπιτικό χούμους. Ιδανική για το σαρακοστιανό τραπέζι και όχι μόνο.
Υλικά
- 2 φλ.μαγειρεμένα ρεβυθια
- 1-3 σκ. σκόρδο (ανάλογα την ένταση που θέλετε)
- 4 κ.σ. ταχίνι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
- 2 πρέζες κύμινο
- 2 πρέζες γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2-3 κ.σ νερό (για πιο κρεμώδες και λείο αποτέλεσμα)
Για το σερβίρισμα
- Λίγη πάπρικα
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Για το χούμους, χρησιμοποιούμε μαγειρεμένα ρεβύθια. Εναλλακτικά, έχουμε βάλει, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ, τα ρεβύθια να μουλιάζουν σε νερό.
- Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
- Ξαφρίζουμε την επιφάνεια και μειώνουμε την ένταση της εστίας, για να τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώσουν.
- Σουρώνουμε καλά τα ρεβύθια και τα μεταφέρουμε στον πολτοποιητή, όπου τα χτυπάμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λεμόνι. (Η μελιτζανοσαλάτα και το χούμους είναι δύο απολαύσεις χωρίς γλουτένη. Εσείς που έχετε δυσανεξία, προτιμήστε και ψωμί χωρίς γλουτένη).
ΠΗΓΗ: argiro.gr