Συνταγή για Χούμους από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

 
Συνταγή για Χούμους από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

Ενημερώθηκε: 01/03/20 - 00:35

Συνταγή για Χούμους: Η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου μας δίνει μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για σπιτικό χούμους. Ιδανική για το σαρακοστιανό τραπέζι και όχι μόνο.

Υλικά

- 2 φλ.μαγειρεμένα ρεβυθια

- 1-3 σκ. σκόρδο (ανάλογα την ένταση που θέλετε)

- 4 κ.σ. ταχίνι

- 6 κ.σ. ελαιόλαδο

- Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι

- 2 πρέζες κύμινο

- 2 πρέζες γλυκιά πάπρικα

- Αλάτι

- Πιπέρι

- 2-3 κ.σ νερό (για πιο κρεμώδες και λείο αποτέλεσμα)

Για το σερβίρισμα

- Λίγη πάπρικα

- Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

- Για το χούμους, χρησιμοποιούμε μαγειρεμένα ρεβύθια. Εναλλακτικά, έχουμε βάλει, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ, τα ρεβύθια να μουλιάζουν σε νερό.

- Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά.

- Ξαφρίζουμε την επιφάνεια και μειώνουμε την ένταση της εστίας, για να τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώσουν.

- Σουρώνουμε καλά τα ρεβύθια και τα μεταφέρουμε στον πολτοποιητή, όπου τα χτυπάμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

- Σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λεμόνι. (Η μελιτζανοσαλάτα και το χούμους είναι δύο απολαύσεις χωρίς γλουτένη. Εσείς που έχετε δυσανεξία, προτιμήστε και ψωμί χωρίς γλουτένη).

ΠΗΓΗ: argiro.gr