Σοκολατένιο κέικ με κρέμα καραμελέ από τον Λάμπρο Βακιάρο

 
Σοκολατένιο κέικ με κρέμα καραμελέ από τον Λάμπρο Βακιάρο

Ενημερώθηκε: 19/01/21 - 21:12

Σοκολατένιο κέικ με κρέμα καραμελέ από τον Λάμπρο Βακιάρο

Για το σοκολατένιο κέικ

240 γρ. βούτυρο

240 γρ. ζάχαρη

4 μεσαία αυγά

1 κ.γ. βανίλια

240 γρ. αλεύρι

60 γρ. κακάο σε σκόνη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 1/2 φλ. γάλα + 3 κ.σ. λευκό ξύδι (βουτυρόγαλα)

Για το φλαν

1 συσκευασία γάλα εβαπορέ

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα

120 γρ. τυρί κρέμα

4 μεσαία αυγά

5 κ.σ. σάλτσα καραμέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Στο μπλέντερ (η στο μούλτι σε 2 δόσεις) προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ‘χτυπάμε για 20’’-30’’.

Βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά με αρκετό βούτυρο μία φόρμα του κέικ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα καραμέλας. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του φλάν. και μεταφέρουμε την φόρμα σε ένα μικρό ταψί. Γεμίζουμε στα 3/4 με ζεστό νερό και μεταφέρουμε με προσοχή στο φούρνο Ψήνουμε για 25’-30΄.

Στον ενδιάμεσο χρόνο για το σοκολατένιο κέικ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 3’ – 4’. Ομογενοποιούμε ένα – ένα τα αυγά.

Ιδανικά κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τη μαγειρική σόδα και προσθέτουμε το μισό μείγμα στα αυγά μαζί με το μισό βουτυρόγαλα και ομογενοποιούμε σε χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι και βουτυρόγαλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς στον αέρα. Με προσοχή περιχύνουμε πάνω από το φλαν το μείγμα του κέικ. Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο κτη φόρμα και επαναφέρουμε το ταψί στο φούρνο (σιγουρευόμαστε ότι έχει αρκετό νερό). Ψήνουμε για περίπου 1 h ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κεντρικό σημείο του κέικ.

Αφαιρούμε την φόρμα από το φούρνο και μέσα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά τοποθετώντας ένα πιάτο στο πάνω μέρος και με προσοχή αναποδογυρίζουμε το κέικ μας.

StarKoukou /StarChannelTV /LabrosVakiaros