Σιροπιαστό εκμέκ κανταΐφι από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!
Υλικά για τα φύλλα: 500 γρ. φύλλο κανταΐφι, 200 γρ. βούτυρο.
Υλικά για το σιρόπι: 400 γρ. λίτρο νερό, 600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, ½ λεμόνι το χυμό και το ξύσμα, 2 κ.σ. μέλι.
Υλικά για τη γέμιση: 1,5 λίτρα γάλα 3,5%, 150 γρ. κόρν φλάουρ, 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 8 αυγά μόνο οι κρόκοι, 100 γρ βούτυρο κρύο, ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 1/3 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη ή κοπανισμένη.
Υλικά για τη σαντιγί: 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα, 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη.
Υλικά για το σερβίρισμα: 100 γρ. αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης.