Μια σαρακοστιανή συνταγή, τη Ζάκυνθο, με βάση την αγκινάρα, σας παρουσιαζουμε: Τηγανητοί κεφτέδες με καρδιά αγκινάρας, μια νηστίσιμη συνταγή, ένα πιάτο που μπορεί να προσφερθεί και ώς κύριο, αλλά και ως ορεκτικό για μεγάλες παρέες.
ΥΛΙΚΑ
- 10 αγκινάρες
- 1 κουταλιά της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο
- 8 φρυγανιές
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια τους.
- Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (η ώρα που χρειάζονται για το βράσιμο έχει σχέση με το πόσο σφιχτές είναι οι αγκινάρες).
- Όταν βράσουν αφαιρούμε τα φύλλα και παίρνουμε τις καρδιές (χωρίς τα μαλλιά).
- Κοπανίζουμε τις φρυγανιές.
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο, τις φρυγανιές και τις καρδιές από τις αγκινάρες, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρούς κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
- Τηγανίζουμε με Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο σε χαμηλή φωτιά.
ΠΗΓΗ: minervahorio.gr