Μια σαρακοστιανή συνταγή με βάση τα μύδια για όσους αγαπόυν τα θαλασσινά -και όχι μόνο- παρουσιαζουμε: Μύδια στην κατσαρόλα με σπανάκι. Μια νηστίσιμη συνταγή, ένα πιάτο που μπορεί να προσφερθεί και ώς κύριο, αλλά και ως ορεκτικό για μεγάλες παρέες.
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό μύδια φρέσκα
- 1 ½ κιλό σπανάκι
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε (σχεδόν το λιώνουμε).
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο) και μόλις λιώσει βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σπανάκι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς. Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.
ΠΗΓΗ: minervahorio.gr