Μια σαρακοστιανή συνταγή, μοναστηριακή, μας έρχεται από το Άγιον Όρος: Κεφτέδες με τόνο και ταραμά. Πρόκειται για μία νηστίσιμη συνταγή, ιδανική για τη Σαρακοστή.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. τόνο (κονσέρβα)
- 2-3 χονδρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1-2 κουταλιές της σούπας ταραμά
- 2-3 κρεμμύδια, τριμμένα
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο μαύρο πιπέρι τριμμένο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά.
- Λιώνουμε τον τόνο με το πιρούνι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε τη ζύμη για λίγο να δέσει.
- Αλευρώνουμε τους κεφτέδες.
- Τους τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά για να μην αρπάξουν.
ΠΗΓΗ: monastiriaka.gr