Μια σαρακοστιανή συνταγή από τη Σκιάθο, με βάση τα μύδια, τις γαρίδες και το ρύζι, για όσους αγαπούν τα θαλασσινά -και όχι μόνο- παρουσιάζουμε: Καλαμάρια γεμιστά με μύδια, γαρίδες και ρύζι, μια νηστίσιμη συνταγή, ένα πιάτο που μπορεί να προσφερθεί και ώς κύριο, αλλά και ως ορεκτικό για μεγάλες παρέες.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μεγάλα καλαμάρια
- ¼ κιλό μύδια
- ¼ κιλό γαρίδες
- ½ κιλό ρύζι καρολίνα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο
- 200 γρ. Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια κόβοντας τα πλοκάμια από την κουκούλα. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.
- Πλένουμε τις γαρίδες βγάζοντας τη μαύρη μεμβράνη τους και τις χοντροκόβουμε.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Από τα μύδια χρησιμοποιούμε μόνο το εσωτερικό τους.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο) να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, τα πλοκάμια και το εσωτερικό από τα μύδια. Τα σοτάρουμε για 5 με 10 λεπτά και τα σβήνουμε με το ούζο.
- Προσθέτουμε το λεμόνι, το ρύζι και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τα σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και με αυτή γεμίζουμε τις κουκούλες από τα καλαμάρια τα οποία κλείνουμε με οδοντογλυφίδα (για να μην ξεχειλίσει η γέμιση κατά το ψήσιμο).
- Στρώνουμε τα καλαμάρια σε ένα αντικολλητικό ταψί, βάζουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
ΠΗΓΗ: minervahorio.gr